CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Monday, February 16, 2009

Demi Anak


hahahaha!! tajuk macam besh... tapi memang besh pun...

Ya, Demi anak Kin sanggup buat apa sahaja... Walaupun terpaksa berkorban. Saperlah tak sayang anak kan...

Takkan sayang laki jer. Masa berchenta dengan boyfren, segala madah berhelah keluar. U die i die, u jump i jump too....

Pernah tak korang ucapkan gitu kat anak korang, mestilah ada kan... tapi takdelah indirect camgitu... Contohnya Kin selalu cakap kat Aries'sya,


"Aries'sya tahu tak mummy sayang kakak banyak sangat, Mummy sanggup buat apa sajer untuk kakak, janji kakak happy"....


saper tak sayang anak kan......kan....




Korang ingat kan masa Aries'sya terjatuh, esoknya kami sebulat suara sekeluarga nak bawak Aries'sya berjalan-jalan...


Nanny, Atuk, Miss Elaine & Miss Jiejie pun ikut. Semuanya nak temankan Aries'sya. Kami ke Mid Valley. sampai-sampai makan dulu, then terus ke MegaKidz @ 3rd floor Mid Valley.

Entrance fees is RM25.90 dan kalo ur kids tak pakai kasut kena beli stokin berharga RM5.90. Parents pun kena pakai stokin, kalo tak kena beli jugak kat situ... *menyampas*

Korang jengahlah sini, kalo nak lebih info...



kalo nak buat birthday party pun boleh kat sini...



happy jer dia walaupon muka bertanda.....sian kakak!!!!












oorang yang bertanggungjawab melayan, haruslah si ayahkan... Ater, takkan ko nak suruh haku kot.. pengsan wooo nak kejar si kenit Kin nie...

walaupun perempuan, sungguh mencabar keganasannya....



Gigih dema anak beranak nak buat kapal....



selang beberapa minit, kapal bertukar menjadi tunggul...hehehehe!!!


Kin happy bila tengok Aries'sya happy. Kin tak boleh tengok dia nangis, esp masa jatuh, tak tahu apa nak buat masa tu. Yelah, ibu mana sanggup tengok muka anak nya berdarah atau sakit sekalipun.

Pada Kin, kalo nak buat apa-apa pun kena dahulukan anak. Sebab kerana kita dia ada dan Kerana kita jugalah, dia akan happy..

Kalo boleh, Kin nak jadik macam MAMA Kin. Sayang dan pandai ambil hati anak-anak dari segi pelajaran, kawan ataupun boyfren.*sereyes, kalo tak caya tanya Miss Jiejie*

Sungguh, mama Kin adalah kawan TERBAIK yang Kin ada. Mesti korang pun rasa macam tu kan kat mak-mak korang. Mak kita yang jaga kita dan lindungi diri kita pendek kata buat yang terbaik untuk anak-anaknya..

So sekarang, nie lah masa kitalah untuk anak-anak kita pula kerana mereka memerlukan kita sebagai seorang ibu, teman dan sahabat........

Janganlah kita ketinggalan waktu kecil mereka, kerana masa itulah amat berharga bagi kita dan mereka...

Betul kan...

12 comments:

cik wanie said...

happy tgk si ariesya nie happy,
dan mmg betul kata akk,
ibu adalah kawan yg terbaik tuk diri kita,
kerana seorang ibu,
dia blh jadi kawan kita x kira masa atau situasi,
hurm..

wanie sayang mama wanie,
dan wanie juga sayang mama akk,
x sabar nak jumpa mama akk tau dan semualah termasuk akk skali:)

aishifa said...

yelah..happy tgk ariesya seronok bermain..nasib baik dia bukan drama queen kan..sakit sket tapi melalak berhari hari.. dia tabah macam mummy dia gak..

Puan Iza said...

Bestnya main2 kat sini...happy tgk ariesya dpt main2 kat situ...

DASY world said...

Alhamdulillah, bila dah happy maknanya dah kurang ah sakitnye tu nama pun budak2.... betul ah MOM adalah kawan terbaik di dunia ni...

mummysya said...

Wanie - betul..betul... IBU adalah kawan terbaik kita....

aishifa - alhamdulillah...

Puan Iza - Semua pun happy... Besh jugak kat sini..

DASY - betul kan.....

*SiRibenMerah said...

yeahhh.. I tau IBU mmg terbaik.. tuh pon I sedar lepas I kehilangan seorang "IBU"...

untung Aries'sya dapat mummy cam akak..

*hugs n kisses*

izZti.izztiHa ;-) said...

hepy family...

mummysya said...

SiRibenMerah - alah dear... Jgnlah buat akak sedih...Huhuhuhu!!!! Kita semua pasti merasa nanti...

izZti - insyallah...

[[ yong ibu chem ]] said...

ohh pernah bwk chem ke sini..cuma....mahal cikit lah !

:)

yup betul tu..mak kita sendiri lah idola masing2 kan...

Tijah Lawa said...

Yer kin. Mak ko juga adalah mak angkat terbaik yg aku penah ada…

*macik, nak udang macikk!! Nak sotong jugekk! Ikan skalikkk...

mummysya said...

Tijah - yer, yer mak haku mengaku jah....

*ceh!!!*

mummysya said...

ibu chem - samalah kan... mana ada ibu tak sayang anak....