CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Saturday, February 21, 2009

Tetiba


Jumaat Kin mc.... Alah Mc Hammer, yang penyanyi tu...


Hehehehe!!! Medical leave kerna PMS yang tahap nak terajang pingki pig kat depan lobby C tuuuu...... Sakitnya dari Khamis till lah Jumaat dan masih lagi rasa sakit-sakit....

Seharian tak makan, dalam kul 8pm terasa nak makan cake. Asyik-asyik cake berkrim jer yg Kin sebat, kali nie nak makan kek berunsurkan sayur....

Ala sayur carrot... hehehehe!!! Yang benor nya, ada kakak beranak 6, kat office tu rajin memasak. Hari-hari ada jer dia jamu Kin dengan bekalannya, boleh dikatakan tiap-tiap malam dia buat cake.

Cuba bayangkan seorang wanita yang bekerjaya dan ada anak 6 orang, masih mampu masak dan buat cake sekaligus.... Memang Kin suspek lah kakak tu.....

Banggakan kalo kita boleh jadik ibu macam tu... Bekerja, memasak, kemas rumah dan jaga anak sekali gus... Nie baru hebat!!!!

Kalo kin, usahkan masak jaga Aries'sya pun dan somput.... Baru Aries'sya sorang, kalo 6, maunya tiap-tiap bulan check in kat tawakal....




Jadiknya, berbekalkan resepi yang kakak tu bekalkan pada Kin, maka terhasilah Walnut Carrot Cake nie....

Simple jer nak buat cake nie...




bakar selama 50minit....



test jugak terbalik kan cake nie, nak tengok kot-kot melekat ke tak.... Rupanya tak lah.... chantek jer kat bawah....



Nyam-nyam....


Ermmm... Miss Elaine & Miss Jiejie tak makan coz ada kulit kayu manis katanya...

ceh!!! Rugi tak makan tau.... Jempu-jemput semua....


p/s: bolehlah tahan....

1 comments:

ai said...

sedap pulak aku tengok kek ni. huhuhu..apesal tiap kali aku buat kek tak jadik gebu. Jadi bingka! keh keh..