CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Wednesday, March 4, 2009

Antara Pakwe, Tunang & Suami


Huhuhuhu!!!! 3 darjat yang berbeza.....Hahahaha!!! Matiklah haku kena cerca dengan Miss Jiejie & Miss Elaine...


Ok, dimulakan dengan pics kami laki bini ya.... Harus, tuan punya blog nie, jangan kamu lupa...



Ekceli, semalam we olls pi late dinner. Semalamkan hujan lebat kebetulan Kin pulang lewat dari office. Cadang memang taknak pi dinner, badan kurang enak untuk dibawak bersuka ria diluar..

Tapi mama sudah ajak, harus dituruti kan.....



Kali nie makan kat Leha Kelfood Restoren, sederet Memori Corner. Kedai nie tepi highway area Petronas Taman Melati...

We olls dan muak makan kat Memori Corner, mama ajak test try makan kat tempat lain plak, tu yang terjebak kat sini....




Ada macam-macam jenis makanan, dari pantai timur ke utara...

No bad lah kan, shedap dan murah........





See... nielah tajuk sebenar entry nie. Dari kiri Akye selaku Pakwe Miss Jiejie, Zulnaidi selaku Tunang Miss Elaine dan MrHazizul adalah Suami terchenta guwe....huhuhuhu!!!

3 tittle yang berbeza kan..... hehehehe!!! Kesian mama takde menantu perempuan, dulu-dulu Arwah abang selalu cakap "Mama, abang kan sorang anak lelaki, nanti abang kahwin 4.. so nanti mama dapat 4 orang menantu perempuan"...Hehehehehe!!!!

Tapi semuanya tinggal kenangan, Arwah pergi dulu meninggalkan kami sekeluarga... kalo Arwah abang masih hidup, tahun nie umurnya mencecah 25 tahun.... dah bujang kan...

Tapi ALLAH SWT lebih sayangkan Arwah abang dari kami...... Arwah meninggal masa umur 19 tahun kerana penyakit lukemia.....

Walaupun sudah menjalani pemindahan sum-sum tulang selama 3 kali dari penderma adik beradik sendiri Miss Elaine, Arwah abang mengalami kesan sampingan dari dos ubat yang tinggi dan menyebabkan hati nya gagal berfungsi.

Ermm.... satu-satunya adik lelaki Kin dan arwahlah yang paling rapat dengan Kin selain Miss Jiejie dan Miss Elaine. So tinggal kitaorg 3 orang jer, semuanya pompuan...huhuhuhu!!!

Ishhh!! sedih plak bila teringatkan Arwah......Al-Fatihah buatnya disana.....


So, makanya mama & papa akan menerima menantu lelaki sajalah.... pompuan takdo....

kepada kedua-dua bakal adik ipar Kin kalo jadiklah kan, AWAS korang!!! Main-main dengan adik Kin, guwe post muka korang dalam blog beserta dengan puji-pujian...

hehehehe!!! Terlebey sudah.....


p/s: makin hari makin cinta

7 comments:

Tijah said...

ala macikk!!! tade menantu pompuan pun xpe la macik. sy masuk ni dah 4 kali offer jadi anak angkat! sila la esep macik!

*jeling piah yg tgh lupa dunia lepas dapat jam tuhhh!

mummysya said...

Tijah - jah.... mak haku belum shorlisted lagi ....hahahahaha!!!!

*kali nie haku mmg tensi dgn jam tangan piah, kalo dapek den sagat kat dinding tangan dio yg konon suci itew*

MasNurin said...

ko jangan sagat kat dinding....ko ambik dan simpan jam tu kot2 dia bukak masa p jamban ker? Huhuhu gerenti piah nangis.Aku pong sangat jeles tengok jam elle itu.

mummysya said...

MasNurin - dia kena pakai masa pi jamban, kena set time...

huaaaaaa!!!!

rillys said...

al-fatihah utk abg kin..apepun menantu kan dah mcm anak sendiri juga..hehe..happy to see ur family are happy ;)

mummysya said...

rillys - Abang tu panggilan pada adik lelaki Kin. Sebab dia sorang jer lelaki, tu sebab panggil abang.

Anyway, thanks so much dear.....

kojah said...

tompang lalu...

alfatihah utk abg...