CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Thursday, March 19, 2009

Confuse ker?????


Tengahari tadi masa jenjalan ke cafe, ada satu hamba ALLAH nie ucap congrats kat Kin coz MrHazizul dapat panggilan temuduga di SPA. Lepas tu siap cakap, Baguslah dah keje kan...

Kak!!! CORRECTION.....

MrHazizul memang sedang bekerja dan masih mempunyai pekerjaan tetap di salah sebuah insurance company selain mempunyai satu company kecil menguruskan photography & videography. Sejak bila plak Kin cakap laki kin nie tak keje. Alahai!!!!

Yang temuduga tu, mmg MrHazizul apply coz Kin yg suruh, tu pun 2 tahun yang lepas. Mana tahu ada rezeki kan....

Biasalah manusia, mestilah nak berubah dari yang baik kepada yang lebey BAIKKKKK!!! Dan tak salah kalo ada kepandaian dan usaha untuk kita merubah cara hidup kita kan.

Mana-mana tempat kita keje pun, semuanya mendatangkan rezeki asalkan niat kita tu baik.

Ok Kak, dah faham dan jelas!!!......hehehehe!!!!



p/s: laki...????

6 comments:

atty's said...

lor ada salah faham..disitu..
tp kty faham..hehehe.

yong ibu chem said...

tersilap pulak ye!

kakpiah said...

muahahaha!!!
aku mmng nk tegelak biler tingat insiden tu...

wakakaka...
giler klakar kan?
tu la.. sebok nk carik kepincangan org..

tak pe kin.. yg penting laki kita bukan kaki pukol, kaki pompuan.. insyaallah...

*tp kalo dgn pangai 'akak' tu.. mmng patot pon dia mkn kaki ngan laki dia dulu.. kan?*

mummysya said...

atty's - sebenarnya bukan salah faham dear, carik pasal yg benarnya. Org macam nie tak tahu hujung pangkal, main terjah jer... esp hal rumah tangga orang.

Yong - silap carik sendiri yong!!!

Kak Piah - tulah, sibuk jelajah rumah tangga orang, rumah tangga sendiri terbiar layu di kaki laki... Betul ker apa haku cakap nie. relevan kah????

Aku hentam jer piah, kita jaga jelah laki kita ya. sibuk-sibuk hal orang, laki sendiri buat hal...

Zaza & Haza said...

Salam kin..
biarkan mulut kakak tu dgn diri dia..biasa org camtuh mmg suka amek tau hal org....sebab dia tak dpt happiness cam kin dapat..sebab tu dia jelesssssssss... hehe.. anyway kishh2 ariesyaaa..

mummysya said...

Zaza - alhamdulillah, pada Kin benda nie semua tak jejas apa-apa pun cuma heran perangai manusia yg suka ambil tahu hal orang kan padahal diri mereka yang tak siap...