CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Wednesday, March 18, 2009

Kerna Sayang


Tajuk tu memang betul....Tak syak lagi.....

Kerna atau KERANA SAYANG.... Betul tak mama!!!!

Ekceli, Kin nak makan cake marble dah lama, lama sangat. Asyik beli tapi tak sedap jer, kekadang kering, kekadang macam boleh campak sungai klang jer....

So, masa tengah bergolek-golek dengan mama & Aries'sya depan tv, kin cakaplah:

Kin : Mama, buat cake marble boleh tak?

Mama : Boleh, takde masalah.....

Kin : ok, along beli bahan, mama buat boleh.

Mama : okay....

Kin taklah expect mama nak buat malam tu jugak, tetiba tengok mama kuarkan buttercup dari fridge, rupanya dan dan tu jugak dia nak buat.....

Alahai!!!!.......




Oh ye, Kin tak kejam tau. Kin & Aries'sya temankan mama buat cake nie sekali.

Aries'sya biasalah, teman kacau.... Habis kacau bilau dibuatnya.....



See, kami tolong lagi......








Masa nie MrHazizul baru balik dari Tahlil, Aries'sya ajak sekali daddynya pose dengan cake neneknya... Hehehe!!!



Sedapppppp...jemput makan....

Masa tengah dekat dengan mama nie mintak masak aper semua boleh, time tu jugak dapat, macam waktu kita budak-budak dulu.

Apa yang kita mintak dari mak kita mesti dapat. Yelah, ibu mana yang tak sayangkan anak kan... Semua ibu macam tu....

Cuma, kebelakangan nie Kin selalu terfikir, kalo kin dah duduk jauh dengan mama esok, nak suruh saper eks???

Masa tu air mata yang jatuh dulu kan....

19 comments:

Puan Iza said...

kerna sayang...semuanya sanggup lakukan apa saja kan.....

mummysya said...

Puan Iza - semua pun sama kan....

iena hamdi said...

mmg semua mama akan begitu...

off course one fine day ariesya juga akan minta pada kin kan... so.. kin pun kena belajar sama tau...

mummysya said...

salam

Kak iena - noted kak!!!

PuteriSatu said...

alahai cedapnye kek marble wat sendiri ni kan....terliur lak akak...kasi resipi..kasi resipi...

aishifa said...

hah.. mintak mrhazizul buat kan..kata sayang isteri kan..

cik wanie said...

kak sya...

sedapnya mama buat kek tue,
dah telan2 air liur da nie,
nanti ckp kat mama,
wanie nak rasa jugak!!!!!

tapi x tahulah bila lah nak pegi kl lagi,
kereta x siap lagi,
hurm......

miss u kak sya n all family kak sya....

~hugs~

EraNaZeErA.. said...

huhuhh... bestnya mak dkt kan...nak makan apa suma dpt...
aku mak jauh nun di kedah... kalu kempunan kena tulis dlm buku... bila balik kg baru order... hahaha... bleh tak...

apa2pun kek tu mmg nampak sedap... leh ler suh mama ko wat jual... conpem aku beli 3 biji sekali harung... hehehe..

aNnA_jaN said...

ish...nampak sedap jerk kek tuh...nyum...nyum...

syafinaz said...

wah best nye..

mummysya said...

puterisatu - baik!!! Nanti balik kin tanya mama ya...

aishifa - erk!!!!

Wanie - hehehehe!!! we olls miss u to dear!!!!

Era - rezeki haku lah... betul ko nak beli nie...hehehehe!!!

Anna - mmg shedap, esp air tangan mak kita kan....

syafinas - besh!!!

mamarempit said...

huuu..dulu mase mude remaja salu buat macam2 kuih ngn arwah mak...skang ni dia dh tk de...tk de sape nk tlg bitau / ajo buat kuih...kena la blajar sndiri....

mummysya said...

mamarempit - ala mama... takmoh sedey2. nanti kin suruh mama bg resepi ya...

EraNaZeErA.. said...

heheh... nak nak... conpem aku beli... bila nak buat.. hehehe... tetiba terus teringin...

antalya said...

mak mak mmg camtu la..pantang kita sebut nk apa laju je dia watkan

mummysya said...

Era - hehehehe!!! biar betul!!! ko mengidam ker nie.

antalya - betullllllllllllll.

ladyD said...

nampak macam sedap kek tu...nak resepi bolehhhh...plzzz

kakpiah said...

air mata aku pon berjujuran bila baca entri ko nih...

siap pakej ngan air liur meleleh skalik...
oohh.. mama!!!!!

mummysya said...

lady D - baek. nanti kin publishkan ya.

KakPiah - sengal!!!!