CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Friday, March 20, 2009

Original Kayu @ Permaisuri


Korang tahukan kat mana PappaRich area Bandar Tasik Permaisuri... Ala, mesti tahu punya kan....

Well, actually next to PappaRich ialah Q Bistro. Kin pernah jugaklah makan kat situ, tapi jarang repeat coz makanan kat situ tak berapa nak layan lah... Tekak kin jer kot, yang lain tak pernah complaint pun.... hehehehe!!!!




Sederet tu ada kedai nasi kandar baru buka, Restoran Original Penang or known as Original Kayu.


Makanan haruslah bertemakan nasi kandar kan... Serius, makanan kat sini mmg setanding kudus kat Jalan TAR tu...

Makanan semuanya superb sedappppppppp!!!!!



Chantek....





Kari ayam mmg beshhh....



see, orang ramai beratur nak makan nasi kandar......



Serius, penuh sesak masa nie around 1.30am.... Time nie pun masih ada yang layan nasi kandar.....

MrHazizul & Kin mmg minat giler masakan berkonsepkan kari nie....

Kin repeat hampir tiga malam berturut-turut, sebab pelayan tu kata masakan goreng akan ada nanti... dan sehingga malam tadi, masih takdo.....Tipu tau!!!!

Katanya insyallah, Jumaat nanti tukang masak yang di-import akan tiba.... Tipu lu jaga ya!!! Hehehehe!!!




Owhhh!!! U olls nampak tak tu...

Tu namanya Roti Tisu, giler tinggi dia buat tapi mmg sedapppppppppppp... Makan siap bunyi krak kruk krak kruk ko.

Harganya about RM5 kot.



Selera betul dua beranak nie makan... Aries'sya mmg minat kari, pendek kata kalo makan nasi dgn kari mesti bertambah lah, esp kalo bersuap....

Masa nie MrHazizul tengah layan Aries'sya makan, leka minah nie makan bersulamkan teh o ais.....Asyik minum ais jer ko kan kak!!

Oh ye, mama punya ayah adalah keturunan mamak penang....

Patutlah kan.......


p/s: tetiba teringat citer Anak Mami

15 comments:

atty's said...

mesti sedap tu nasi kandar ..ramai org queue...nak beli..

mummysya said...

Salam.

atty's - sedap bangat.... cubalah tak rugi dear!!!

kakpiah said...

Aries'sya sker kari?
wuhuuu.. sama la ngan anak bujang aku..
si Rantaro.. hari2 kari pon tak per..
kalo aku masak kari.. baru tumis rempah kari pon dia ckp dia dah lapar nasik...

adeh..
kena carik menantu anak mami nih...
anak mami ek.. bukan anak mummy!!
uwekss..

Cik Pah said...

hemm..menarik especially roti tisu tu.. bleh ker abis makan sorang ?

Mummy Dasy said...

tinggi roti tisu tu... aries'sya pandai minum sendiri klu Daneen pasti kat baju tumpah...

mummysya said...

Kak Piah - yelah.... cariklah menatu yang masak kari bukan menantu yang pandai pasang laki ya... Opps!!!

mummysya said...

Che Pah - sudah tukar nama ka!!! mau join kak piah eks!!! Buat masa nie, we olls share 5orang... gempak okay makan sendiarian!!!

Mummy Dasy - tumpah gak, kalo tolong kang melalak plak!!!

[-suziey-] said...

haaaa i know ths restran..dulu ade kt kangar tp tutup sbb kotor:D
tp roti tisu tu mmg best..kat kayu je ade cenggituh..nama dia roti tisu kayu:P

mummysya said...

suziey - KOTOR!!! hehehehe!!! at the moment, masih lalu ditekak lah kan, maklumlah tempat baru...

Tunggulah lama sikit esok!!! hehehehe!!!

masviona said...

nmpk cam menarik.......mesti best ni kan tgk org que pun ramai tuh

Ma_sUyinFiqah said...

kin, senang lak akak masuk blog ko ari ni. Kekadang tu nak masuk jer mesti tak bole. akak minat beriani insaf jalan tar..huhu dah lama tak makan. Makan sekali rasa insaf ngan harga dia.

mummysya said...

masviona - sedappp... cubalah!!

Ma_sUyin - susah sangat ker. takkan jammed kot or dah berat nie agaknya...

Kalo susah lagi, bgth ye kak.

mama Kin pun minat benor nasi insaf tu, nasi dia lembut kan. hahahaha!!! agak mahal jugaklah.

syafinaz said...

uishh.sedapnye.tibe2 tekak ni nk mkn nasik kandaq pulakkkk.

mummysya said...

syafinaz - sila-sila, tak salah kalo cuba ya...

Saidatulnissa Aina Umairah said...

helooz mummysya.. mama umairah mmg suke mkn kat sinie.. selalu gak ler kayu nie dikunjungi mama... dah ler dekat belakang umah jerk.. xsampai sepuluh minit jerk dah sampai... ayam die tue yg menjadi pujaan hati mama...