CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Sunday, April 5, 2009

Secret Receipe @ Maluri


Pagi sabtu, we olls keluar awal. Mama ajak Kin & Miss Jiejie pi Jalan TAR beli barang nak hias hantaran.

Tema nya ialah.....jeng..jeng..jeng...

BLUE TURQUOISE + PINK

Huwaaaaaa....... Takpe, takpe..Positif..positif..... Chantek aper color tu. Demi abang long tersayang, akan Kin laksanakan tuntutan jiwamu....hehehehehe!!!




Pics masa we olls kat Jalan TAR takde ya coz manusia amatlah ramai, macam ada pesta atau dah ada orang shopping baju raya. Whateverlah....

Dari Jalan TAR, we olls ke JayaJuso Maluri... Makan time.....



Minah nie masa kat Jalan TAR tido, time makan pandai bangun....

Bijak-bijak.....



Semua makan except MrHazizul, katanya tak lama lagi tapi dia sebat cake sekeping....



Menantu hantu dan Mama



Kami makan breakfast terus lunch kul 12.30noon.

Lepas tu terus we olls pi survey barang tambahan kat JJ Maluri. Jaya Jusco nie selalu betul buat sales kan. Macam hari-hari plak rasanya.

Oh ye, Kin nak minta pandangan sesiapa yang tahu serba sedikit cara mengubati tekanan darah tinggi dan kencing manis bagi sesiapa yang tahu cara paling mujarab untuk mengubatinya selain ubat doctor or u olls ada petua lain.

Kin amat perlukan tips-tips dan langkah yang betul untuk mengubatinya. Please ya....

Insyallah, next entry Kin citer kenapa Kin perlukannya......


p/s: really need its.

9 comments:

cik wanie said...

i luv Secret Receipe,
hurm....

mama,
nak ikuttttt,
huk huk huk huk...

x kira nak ikut jugak!!!!

Ms.Lilies said...

for high blood try makan pucuk muda betik rebus....my dad ada high blood and dia makan tu selalu....alhamdulillah nampak ok skrg

mummysya said...

wanie - jom....

Ms. Lilies - Thanks so much dear...
Insyallah. Kin cuba.

lady D said...

yg lady D tau & yg mak lady D amalkan adalah minum air bilasan(cuci) beras.ini utk petua darah tinggi...

zai@umiaiman said...

salam kin, my mum pun ader diabetis..
yg penting jg makan.. jgn mkn pulut ...

Zareda Norman said...

untuk darah tinggi, makanlah peria blend buat macam jus tu. Kalau pahit blend dengan poisang ker.. ubat darah tinggi ni makan sayur atau ulam pahit pahit..

rillys said...

tempting sungguh...hehe

mummysya said...

Lady D - Thanks dear. nanti kin cuba.

Umiaiman - Pulut. oh ye ker, ok2. Noted. Thanks dear.

Zareda - pahit tuuu.... Ulam-ulam tu sedapppp. Insyallah kita cuba. TQ

sabrinaabubakar said...

Hi Kin..
answering to your questions tu..emm my dad adalah pengidap stage 4 liver cancer meaning dia ada masa amat limited tapi once we get to know dia dapat cancer tu automatik kitaorg adik beradik change his diet ke organic diet.100% organic.anyway my dad jugak adlah pengidap darah tinggi yang kronik meaning sblm kami dapat tahu dia ada cancer dia pernah kena brain strok..meaning ada pendarahan di kepala atas sbb tekanan darah yang terlalu tinggi.When we change diet dia ke organic trus darah dia jadi normal.Dah dekat setahun ayah saya ada stage 4 cancer and alhamdulillah dia makin sihat and org banyak terkejut sbb dia nampak ok and macam tak sakit...
My suggestions kalau rasa agak beban untuk menukar ke organic diet staras a vegetarian + protein...beras change to beras perang..cubalah..try for 1 week insyallah ada perubahan...