CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Wednesday, May 20, 2009

Baby Aries'sya





Kejadian nie masa Kin baru sampai rumah dari office. Sampai jer Aries'sya mesti sambut, macam biasalah bila dia dengar bunyi motor Mrhazizul, mesti dia meluru lari punya...

Tetiba belum sempat Kin bukak helmet, dia tanya "Mummy, dalam perut mummy ada baby ke"

Gurlppp!!! telan air liur jap Kin. So kin tanyalah Aries'sya kenapa dia cakap macam tu. Dia cakap, hari tu Kin ada cakap dengan dia dalam perut Kin ada baby...

Fikir punya fikir, baru Kin perasaan yang ada satu malam tu, Aries'sya dan Kin duk main golek² atas katil, dia duk hempap Kin... Punyalah sakit, sampai senak perut Kin. Sekali tu Kin cakap "Kakak, janganlah macam nie, kesian baby dalam perut Mummy"...

Apa lagi dia pun terus cakap "Baby????..... kakaklah baby mummy"

Teruslah dia nangis... Kin pun cakaplah okay², Kakak lah baby mummy"...


Esoknya Aries'sya tanya lagi "Mummy kakak nak masuk dalam perut mummy, kakak taknak duduk luar sebab mummy kata, baby ada dalam perut mummy"...

Muahahahaha!!! Cuba bayangkan macamana Kin nak masukkan dia dalam perut Kin, sampai nangis tersedu-sedu dibuatnya.... Sian dia....

Then, Kin tunjuklah dia pics org mengandung, kin explain lah yang kat dalam nie baby lain, kakak pun baby jugak....

Lepas tu selang beberapa hari, Kin ingat Aries'sya dah lupa. So selamatlah kan...

Sekali tu masa nak ajak dia mandi, dia tanya Kin lagi sekali "Mummy, kakak tunggu dah lama tau, kenapa baby dalam perut mummy nie taknak kuar"...

Alahai!!!!!! Poning den.... Macamana mummy nak kakak faham nie... korang faham tak!!!

Moral of the story, JANGAN ADA-ADAKAN CERITA YANG TAKDE.....



P/s: cepatlah dapat baby

17 comments:

oRanGeLiLY said...

wakakakkaakkakakaakka
nak adik tuh haaaaa si kakak tuhhhh
susah jugak ye anak2 banyak tanye camtuh?kehkeh

mummysya said...

Ann
ye Ann, ko gelak eks!!! Tggu giliran awak esok ya....

hehehehe!!

kojah said...

pandainyaaaa anak akak...

rillys said...

sis, tak lama lagilah tu...amin ;)

mummysya said...

Kojah
bukan anak akak jer, budak-budak zaman sekarang mmg HEBAT!!

rillys
Yer DIK, doakan AKAK yer...
Muahahahaha!!!

*SiRibenMerah said...

ouhhh.. akak kne berusaha memproses adik untuk kakak.. hikhikhik..

mummysya said...

Riben
Yer..yer akan akak usulkan pada abg zul nanti...

Baby Zul sila jawab!!!

nuahahaha...

Mummy Dasy said...

hiks..dia nak adik kot...kalau Daneen dia sendiri akan jawab "jgn kena perut Mummy he, ada batu sakitkan"...me dah xyah nak reka cerita dia dah tau sdiri

yong ibu chem said...

hahahah. kin, dialog yang sama yg pernah kami dua beranak alami..hehehehehe

*ayu* said...

so lah cute..
dia hint hint tu...

mummysya said...

Mummy Dasy
rasanya lah....
Hehehehe!!! Pandai Daneen

Yong
tulah...pandai betul budak zaman skg kan....

ayu
belum ada rezeki ayu. dia mmg suka baby, kekadang kesian kak kin tgk dia...
;(

Saidatulnissa Aina Umairah said...

xpeler insya-Allah nantie ade rezki mummysya..

danishahumaira said...

dia da boring la tu kawan dgn org tua he he he, so apa lg mummysya buat proposal dgn mr hazizul ye

iena hamdi said...

hahahha akak pun nak ketawa gak,...

moral of the story
1. jgn reka cerita pada anak
2. meh lekas2 dpt baby

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

ehehehe igtkan da ader baby ahahaha

mummysya said...

Saidatulnisa
Insyallah..Lagi cepat lagi bagus kan!!!

Danish
hari2 buat proposal nie... mesti ada typo error kot!!!

Kak Iena
hehehe... Betul tu kak, setujuk..
Kalo dapat kak, kin lah manusia yg paling happy...
hehehehe!!

@nna
belom...;(

firahadifa said...

Kin..

jgn risau... x lame lagi la tue...