CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Thursday, May 21, 2009

Barbie dan Bombs


Kejadian petang Rabu, pukul 6.30pm dirumah Nanny...

Aries'sya : Daddy, kakak nak bantal busuk dan tilam barbie...

Daddy : Ah....Mana ada bantal busuk Barbie?

Aries'sya : Ada, Kakak nampak dalam kertas tu
(merujuk kepada ISETAN Newsletter)


Daddy: Ohh!! Nie bukan bantal busuk Barbie, nie sarung bantal dan alas tilam
(Quilt cover dan pillow case, kang cakap camtu takut tak faham plak)

Aries'sya: Ha!!! Tu lah yang kakak nak beli....


Daddy: okay, ajak Mummy siap kita pegi KLCC.

Dalam Kereta otw to KLCC - 8pm.....

Aries'sya : Daddy, kita beli bunga api dan Pop-pop Barbie sekali tau..

Daddy : Barbie mana ada bunga api dgn pop-pop.

Aries'sya : Ada, kakak nampak.......

Daddy : Takde, jangan mengada Aries'sya (suara MrHazizul sudah lain daaa....)

Aries'sya : ADA!!!
(dengan nada tak puas hati dengan bapaknya....)


Daddy : Daddy kata takde, takdelah...

Aries'sya : KAKAK KATA ADA, ADALAH....
(mmg bengkeng ini budak, perangai saperlah yang dia ikut nie kan...hehehehe!!!)

Daddy : Ok...oklah, Daddy belikan kakak bunga api, pop-pop dan BOM(bombs) Barbie sekali.... Okay!
(Gara-gara malas nak bertekak dan peluang nak KENAKAN anak sendiri)


Aries'sya : Eeee..taknak lah BOM, bunyi dia kuat sangat....

Muahahahahaha!!!! Aries'sya dengan MrHazizul selalu tak sependapat. Sebenarnya, Daddy dia pun satu taknak mengalah... Budak kan, kekadang kita perlu jelaskan kat dia beul-betul supaya dia faham...

Bukan kita diam, maknanya kita ikutkan apa sajer katanya. Kin dah cuba banyak kali, bila mood Aries'sya meroyan macam nie, kekadang dia nak yang bukan-bukan, Kin cuba bagitahu dia baik-baik kenapa boleh dan kenapa tak boleh.Tak semuanya yang diminta atau dia nak kena kita penuhi... tengok tempat dan keadaan lah kan.

Insyallah, selalunya hati dia akan lembut dah faham.... Bukannya kita tambahkan lagi ledakkan hatinya kan....Sekurang-kurangnya, kita ada good connection dengan dia dan dia pun akan cuba faham apa yg kita jelaskan....

Daddy, u nie kadang-kadang garang sangatlah... Period ke semalam... hehehehe!!!


p/s:rajuk dihati

15 comments:

lady D said...

hahaha kelakar la ariesya...amik ko sampai 'bom' sekali dpt nanti..hikhikhik

mummysya said...

Lady D
hehehehe!!
kelakar masa kin dengar semalam.

Zaza & Haza said...

wakakaka..besh baca citer ariesya berlawan cakap ngan daddy dia...takmo kalah masing2 woo..

mummysya said...

zaza
samalah diaorg berdua....

mamaadam said...

kin memang gitu la kadang2 org lelaki ni cepat marah tapi kadang2 mama yang melenting dulu hihi

mummysya said...

mamaadam
tulah, kalo diaorg jadik kita tak tido malam jaga anak, tak tahulah kan....

hehehehe!!!

:: HUSNA :: said...

layan ajela kn karenah anak2 ni...

mummysya said...

Husna
tengok keadaan jugak kan. Cuma kena pandai dan ada taktik bijak...

*SiRibenMerah said...

hehehe.. kne bom ngan daddy.. kan da kne kakak neh..iskk.. mana pic nye sis??? sure chantek kann..

yong ibu chem said...

hahahahaha tu lah dia dah keletah bercakap kan...

sampai bom! hehehehhe

mummysya said...

Ira
nasib baik bukan betul, kalo betul dgn akak sekali kena BOM tu...hehehe!!

Yong
Mmg pun....:)

atty's said...

ARIESYA NIE BIJAK BERKATA2..

achee_b165 said...

comei.. kelakar la bila ank2 dah pandai ckp...cute!!
~p-na mama oja~

cendawanintim said...

alahaiiiiiiiiii, sampai nak beli bom sekali tu..

kin, tengah tunggu ajaran lilit tudung dari awak nih!!

mummysya said...

Atty's
Bijak... Alhamdulillah...

Achee
Gelak sendiri...Kekadang rasa sangat pelik bila duk fikir umur camnie dah pandai kan...

Cen
Baik puan....