CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Wednesday, May 13, 2009

Kerana Diam...


Semalam lebih kurang pukul 3pm, Kin dikhabarkan satu berita...

Memandangkan kondisi Kin yang kurang sihat semalam, Kin tak terperanjat langsung dengan berita tersebut plus Kin pun terlalu rindukan Aries'sya...

Petang tu Kin sampai rumah dan terus zzzZZZZZ sampai pkul 9.30malam. Kebetulan petang tu MrHazizul ada perlawanan futsal di Ampang Sport Planet dan pulang jam 10malam.

Untuk pengetahuan u olls, ada satu blogger telah menggunakan pics berbentuk id dalam penulisannya dan memaparkan didalam blog beliau tanpa kebenaran Kin beserta penulisan berbentuk fitnah dan boleh menjatuhkan maruah seseorang...

Pada mulanya Kin rasakan yang benda nie tidak langsung menjejaskan reputasi Kin tapi apabila salah seorang teman mula menjelaskan apa yang patut Kin lakukan, akhirnya Kin mengambil keputusan untuk berbuat sesuatu.

Dalam kul 10.30malam, Kin menelefon adik ipar Kin, Natasha yang juga salah seorang peguam dan minta beliau memberi pandangan terhadap kes ini. Natasha menyuruh kin menelefon FIL kin.

Memandangkan FIL kin berpengaruh, Kin direferkan kepada peguam family mertua kin. Setelah mendapat khidmat nasihat beliau, Kin terus memberikan segala info dan rujukan blog tersebut dan beliau sudi menolong Kin dalam hal ini.

Nama pejabat peguam tersebut, ALAHAKONE & ASSOCIATES (Advocates & Solicitors).

Kin juga sudah merujuk kes ini ke Jabatan Undang-Undang dan Jabatan Sumber Manusia dan mereka amat berkerjasama.

Laporan polis akan Kin buat dalam masa terdekat ini......

Alhamdulillah, bila kita dilanda musibah, ramai yang sanggup menolong kita. Terima kasih bebanyak kat ko RIZZ coz sudi bagi Kin contact person di Bukit Aman dan Mr Vijay selaku penasihat undang-undang...

Ermmm... Bukanlah niat Kin nak memperbesarkan hal sebegini cuma, kekadang sesetengah manusia makin dibiarkan makin menjadi perangainya dan bebas menulis segala macam sehinggakan beliau sendiri lupa yang penulisannya berunsur fitnah....

ALLAH SWT tu maha kuasa, PASTI balasannya sampai cuma masa dan keadaan yang menentukannya....

Terima kasih bebanyak jugak pada Mommy Ros coz sudi menemani Kin dalam telefon coz dia tahu Kin rindukan Aries'sya semalam. dahlah MrHazizul takde main futsal.......

Terima kasih juga buat MrHazizul coz memberi isterinya perangsang dan kata semangat agar Kin.


Buat FIL kin, Ayah, terima kasih coz sudi membantu satu-satunya menantu perempuan ayah nie. Sory coz susahkan ayah... (FIL & MIL kin baca blog Kin hari-hari)..hehehehe!!! Malu i....

Ekceli Kin okay jer coz memang dah tahu perangai blogger nie, ibarat baling batu sembunyi tangan. Cuma kali nie, Kin tak mungkin akan bersabar kerana semakin hari beliau semakin lantang dengan penulisannya...

Pesanan buat beliau...

Maya, terima kasih banyak dan yang pasti kau tahu apa yang dah kau lakukan. Satu lagi, KAU bukan jenis serang orang kan, bagus!!!!

Tapi perlu di-ingatkan supaya lebih bijak dalam tindakan dan jangan sesekali melulu dalam penulisan kelak inilah padahnya....

Buat semua yang sudi tanya secara direct semalam, Kin hargai sangat... Sekurang-kurangnya Kin tak perlukan sebarang entry untuk mengukuhkan kepercayaan orang lain pada Kin...

Sebarang perkembangan mengenai kes ini TIDAK AKAN Kin ceritakan kerana Kin sudah berjanji dengan peguam tersebut untuk menyerahkan pada mereka bulat-bulat. lagipun Kin bukan jenis membuka pekung seseorang itu, cukuplah dengan tindakan kami sekeluarga...


p/s: Aries'sya pulang hari nie...

23 comments:

cendawanintim said...

kuatkan hati kin, Allah pasti bersama orang2 yang bersabar...

hug tuk ariesya jugak, bertambah cute la anak dara tu....geram!!

:: HUSNA :: said...

mcm2 perangai manusia kt dunia ni.. akak sabar ek...

mummysya said...

Salam
Thanks wak!!! harap awak pun cepat sembuh dan tabah menghadapi saat-saat awal dan penuh bermakna ini...

mummysya said...

Husna
Thanks Husna, akak tgh bersabar nie.

:: HUSNA :: said...

eh kin.. kite same umur la... sori2x tepggl akak... hihi...

mummysya said...

Husna
Its okay dear...

Zaza & Haza said...

Salam kin..
sabar eh.. tapi tu la..kadang2 pelik jugak kenapa ada manusia yg macam tu.. even blog kitaorg pun ada lalat or langau yg masuk tetiba kutuk2 kat chatbox..padahal kitaorg tak kacau org pun.. cuma kongsi cerita biasa jer.. tapi langau2 ni suka sgt kutuk2..sampaikan kitaorg nekad buang chatbox kat blog tuh.. tapi yg pelik tuh.. dok kutuk2 org tapi baca jgk blog org.. biarlah kan.. org yg baik2 akan doakan kebahagian org lain.. org yg tak berapa baik tuh..maybe dia tak cukup kasih syg kot.. hehe.. apa2pun ariesya tetap comel..

mummysya said...

Zaza
Thanks yang....
Kin appreciate sgt.

atty's said...

kin..sabar ye..

mummysya said...

atty's
thanks. Insyallah

☆ lieya latif ☆ said...

kin...don worry, lieya sokong tindakan kin....agaknye 'org' tu ingat kin senyap selama ni kin takkisah kot.....ambil jek tindakan undang2...biar 'org' tu tau, diam dan sabar ada tahapnye.....

good luck girl!!!

jgn windu2 key, cik adik manis nak balik dah tu nie he hehe

rillys said...

hmm...yang penting kita tahu hak kita ;)...harap ada jalan penyelesaian dalam hal ni...

lady D said...

alamak per kes plak nie...huhuhu..nak tau gak..(bz bodynya lady D nie)..apa2 pun sabar je la k..

Mrs LVoe said...

sha pun xtahu cite hujung pangkal.. kdg2 bede nie sha buat xtahu je.. lagi fenin if kita pkkan.. sabar yea

mummysya said...

Lieya
Hak masing-masing untuk percaya atau tidak. Tapi bagi Kin, sabar itu ada batasnya...

Biarpun kes nie makan tahun, yang pasti Kin tetap akan teruskan.

Thanks a lots lieya. Kin hargai pesanan itu.

rillys
insyallah....

Lady D
hehehehe!!!! biar masa dan saatnya tiba, akan kin publishkan...

Mrs LVoe
Kekadang org macam nie ingat, kita diam ber-erti kita takut.
url tak boleh menipu...
Biar pihak berkuasa jalankan tugas mereka....

Mama Mya said...

salam.. semoga mummy sya tabah menghadapi apa jua cabaran... jaga kesihatan diri yer..

mama mya
http://www.quefamili.com

mummysya said...

Mama Mya
Thank dear...
Insyallah...

mummysyafie said...

kin, rindu ariesya yer.

sekrg dunia blog dah macam tak selamat kan? naper la ada manusia yang suka memfitnah orang lain aca ni.

rasa² nya dah malas nak blogging la

mummysya said...

mummysyafie
Rindu giler nie....

Sebenarnya selamat, cuma PHD tu menular tak henti-henti...

Entah Syafie, dunia masing-masing...Layankan jer lah....

yong ibu chem said...

pelik..toksah kata lah kan, blog yong yg tak glamer tu pun ada je lalat datang..inikan pulak blog kin yang mmg glamer ni.. heran kan? agaknya apa lah penyakit depa ni..

btw, gud luck to kin..

caiyok..caiyok..

mummysya said...

Salam...

Yong
Glamer!!! Takde makna nya Yong. Kin nie biasa2 jer, tu pun ada yg dengki...

Thanks so much dear....

~honey_nurhaliza~ said...

mummysya...nasib kite serupa...tp kes i dh setle,pihak berkuasa dh jmpe n i sndiri dh jmpe siapa dalang yg cube ugut2 n dgki2 ngan i slama ni...cuma nya pasni kite perlu lg berhati2...ok dear..:)

Cik Wanie said...

along,
terkejut wanie bila baca entry nie,
hurm,
mcm2 manusia nie kan long,
ada saja yg x puas hati ngn kebaagiaan kita,
tapi kan,
org2 mcm tue patutnya x patut berada dalam blog along,
apapun wanie tahu along seorang yg kuat & tabah tuk lalui semua itu,
hurm...

We all luv u along sya:)