CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Friday, May 15, 2009

Sehari Sebelum - Jumaat


Rasanya nie first time kot Kin rasa macam suasana berkampung....

Maklumlah dulu Kin kahwin pakai cathering, so tahu-tahu semua dah siap..... Tapi kali nie lain sikit, mama nak masak... So kenalah keje keras kan...

Mana taknya, Family mama Kin jauh datang dari JB nak memeriahkan lagi suasana.
Terima kasih banyak kat Pakcu, makcu, Mak ani, Nana, Along dan Hafiz coz sudi datang rumah dan banyak sangat tolong family Kin.

Mama Kin nie, bila adik beradik dia datang, aura masak dia lagi sentap dan menyentap...



Masa nie, petang dalam kul 6pm, rebus telur dulu untuk bunga paha....

Yang pakai t-shirt putih tu, Pak cu Kin, Pak cu nie ada ilmu kebal.... Kenapa tak caya????




Nampak tu, dia siap buat magic masukkan tangan dalam minyak panas...

Adoi!!! Kin tak tengok pun, larik jauh dah.. Nie Keje MrHazizul yang duk snap... Nama pun photographer kan....

Malam tu we olls mula dengan goreng ayam dan sediakan bahan-bahan untuk memasak nanti..




Yang kat sebelah Pak cu tu, isterinya... Kin panggil Mak cu... Makcu nie, kakak mama Kin. Kira atas mama.... Makcu nie kelakar tak hengat, tapi mata selalu stim macam nak tido....Hehehe!!
Hello!!! tahulah romantik tapi takkan masa masak pun nak romantik camgini....

Kalo Makcu nie blogger, habislah kena cerca kan kalo buat aksi macam nie.... hehehehe!!!



Anak-anak dara sibuk susun telur dan buat bunga rampai.... masa nie, proses packing cup cakes dan buahtangan untuk orang surau coz pagi-pagi esok ada majlis tahlil dan doa selamat dahulu...


Mama dan adik beradiknya....

Yang baju color purple tu, Kin panggil Mak ani. No berapa Kin lupa..... Masa nie diaorang tiga beradik tengah basuh ayam....

K
in buat apa ya masa nie, lupalah... tapi lepas basuh ayam Kin dan makcu potong perut nak masak lemak cili api dengan rebung....Nyam..nyam...sedap....

Kin tak sempat nak snap waktu mereka tido coz Kin dan MrHazizul tak tido rumah, kami tido kat Hotel Maluri yang sangat dekat dengan rumah...

Maklumlah rumah Kin kecil, kalo duduk hotel bolehlah kin gosok baju-baju yang nak pakai esok. tapi sampai hotel Kin terus tertido daaa.....


p/s:angan-angan konon...hehehe!!

8 comments:

Cik Wanie said...

mmg sedap masakan mama Sa'adiah adk beradik,
rugi saper yg x dtg,
hik hik hik...

Mrs LVoe said...

ayam goreng if mkn panas2 mmg myelerakn

mummysya said...

Wanie
Wah...wah!!!! Dik ko bukan makan pun kan....Asyik-asyik ayam masak kicap...

Hehehehe!!

MrsLVoe
mmg kitaorg bedal habis....

Cik Pah said...

betul ke dia celup tanga dlm minyak panas tuh.. ngeri nyer

mummysya said...

Cik Pah
hehehehe!! betul lah....

are said...

wahh..best nyer kenduri mcm ni..

Saidatulnissa Aina Umairah said...

bestkan biler ade kenduri macam nie.. seronok kan

Mama Azlina said...

salam..singgah..bestnya masak sendiri...lagi sedap rasanya..n puas...