CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Friday, May 22, 2009

Ujian Dari ALLAH SWT


Entry nie khas buat Paksu dan Maksu Kin di JB


Semoga Paksu dan Maksu tabah menghadapi ujian dari ALLAH dan menerima segalanya dengan tenang.

Ujian dan dugaan yang datang pasti ada hikmah dan rahmat dari ALLAH SWT.

Petang tadi masa Kin tengah duk bersiap nak balik, mama call bagitahu yang anak Paksu kin dimasukkan ke hospital semula.

Menurut Paksu, Amirul menghidapi penyakit radang sendi. Nak berjalan dan berdiri pun amat susah.

Tiada apa yang Kin dan family boleh lakukan selain berdoa supaya Amirul cepat sembuh dan boleh aktif seperti dulu.

Amirul nie sepupu Kin. Anak lelaki sulung Paksu Kin yang berumur 13tahun, rasanya lah.... Kin nie cepat sikit hilang ingatan.

Amirul yang Kin kenal, sangat ramah dan pandai berborak dengan orang tua. Amirul nie celoteh jugak orangnya. Yang paling Kin ingat, dia sangat menghormati orang tua. Pandai jaga adik-adik. Tu yang Kin tahulah kan, lagipun Kin tak duduk dekat dengan diaorang coz mereka tinggal di JB.

Bila dapat tahu Amirul sakit, Kin terus teringat arwah adik lelaki Kin. Dulu kami pernah merasai apa yang Paksu Kin alami sekarang semasa menjaga arwah adik Kin sakit.

Ermmm...... Tetapi ALLAH SWT lebih sayangkan nya.......Kami terpaksa menerima kenyataan itu walaupun jauh disudut hati Kami ia terlalu seksa dan perit untuk ditelan.....


Apa-apapun buat Amirul, semoga Amirul cepat sembuh, sabar dan tabah menghadapi ujian ini ya. Insyallah Amirul pasti akan sihat nanti....

Kin juga berharap agar sesiapa yang boleh berkongsi pengalaman dengan Kin sekiranya u olls tahu serba sedikit atau punya pengalaman mengubati ahli keluarga atau sesiapa juga yang pernah menghidapi penyakit Radang Sendi.... Dan sama-sama berdoa semoga Amirul sihat dan dapat menjalani kehidupan remajanya seperti yang lain.


p/s: Terlalu muda unuk semua ini

6 comments:

Mamamanja said...

semoga amirul cepat sembuh

*ayu* said...

semoga Allah bagi kekuatan pada u all sefamily ye kin...

praying the best for ur cousin..

☆ lieya latif ☆ said...

kin, harap keluarga yg ditimpa musibah bersabar dan tabah menghadapi dugaan dariNya.....

firahadifa said...

Kin,

InsyaAllah.. semuanya akan baik2 belaka...

mummysya said...

Salam...

Mamamanja
Terima kasih dear....

Ayu
Ayu, Tq so much...
Insyallah

Lieya
Lieya, terima ksh, insyallah. Kin pun harap family Paksu kin pun akan tabah menghadapi apa jua dugaan yg mendatang...

Firahadifa
Kin pun harap begitu. Kita sama2 doakan ya.

NONIE AZIZ said...

salam,

Kin..i merupakan salah sorang yg ada sakit radang sendi ni...4 ur info dekat Hospital Tawakal ada satu pakar Rheumatologist nama dia Dr. Abdul shukur...Kat M'sia ni ada berapa kerat je pakar ni...kalau tak silap i kat HUKM pun ada..try la suggest family Amirul..Harap Amirul kuatkan semangat..