CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Tuesday, August 25, 2009

Berbuka Di Semenyih


Entry sepatutnya kuar semalam, entah camner boleh plak lupa nak publish....



besh ker u??? Rezeki kan...



Kin ke rumah MIL kin hari puasa ke-2. Cadangnya nak datang pagi, tapi macam biasalah memanjang ada hal...

Kin bawak sekali anak Paksu Kin nak temankan Aries'sya.. Atleast masa berbuka nanti taklah dia bising duk kaco....



masa otw ke Semenyih, panas ya rabbi... Sampai air-cond pun takleh nak rasa.. bahang sangat, sampai rumah MIL Kin dah lepak.... Lepak sampai tertido, maklumlah satu rumah penuh air-cond, haruslah ko lepak sampai pengsan...

Kebetulan time nie, SIL kin yang dah kahwin tu berbuka di rumah MIL nya dan SIL yg bongsu sambung degree kat UUM kot, lupa lah....

Luckily MIL dah siap masak, tinggal nak tambah kuih jer... petang tu Kin ke bazaar ramadhan jap.



Yang meriahnya, rumah MIL kin kalo berbuka mesti berjug-jug air. Yang berbuka cuma 4 orang, Kin, MrHazizul, MIL & FIL tapi airnya ada 5 jug...

Muahahahaha... MIL memang berbuka air dulu sampai habis satu jug, baru dia solat.. Then lepas solat sambung makan dia boleh habiskan semua air tuh!!!! Pelik tapi benar...


Set meja makan yang cuma muat untuk anak-anak dan menantu2 sahaja, dan saya adalah seorang menantu perempuan tunggal... hehehehe!!!

Cucu-cucu kena duduk makan kat bawah....


Sejak FIL Kin kurang sihat, tu jelah tempat dia lepak. lagipun dia susah sikit nak gerak banyak, coz kaki kiri nya sangat lemah...

Tapi ayah dah gemok sikit... hehehehe!!!


Dari mula Kin kahwin sampai lah skg, tak pernah Kin tengok rumah MIL kin bersepah. Even ada cucu-cucu balik pun.

Or anak-anak cucu sayang nak sepahkan rumah MIL kin kot...

Raya tahun nie, kin raya kat ?????


p/s:rezeki ramadhan

10 comments:

mamaadam said...

la wat saspen jer raya kat mane tahun ni? bersih la umah mil kin

Drama Mama said...

cantiknya rumak ur MIL, kemas dan bersih. compare ngn our house, maluuuu! haha

farish sinclair said...

bestnyaaaaaaa

Cath J said...

Bersih dan cantik sekali rumah mentua kin... ^_^

masviona said...

ala saje ler tuh kin nih nak jeleskan weols semua...huhuhuhu...dia senang semuanya dekat...hiksss tak yah buat pilihan yg menyeksakan....hiksss

mummysya said...

mamadam
bersih kan, licin lagi..
raya rumah mama lah...
sukerrrrr

Drama Mama
tulah, rumah Kin pon, sangat malu untuk dipratontonkan...

Rizz
apa yg beshnya dik?

Cath
a'ah. sunyi lagi...

Mas
hehehehehe!!! Rezeki tu, tp tak jauh pon mcm nak jatuh jantung nie buat pilihan....
muahahahaha!!!

EIJAM'S FAMILY said...

wah sakan yerk mummysya tido... yerkler klu kiter pun same.. lagi ler sejuk gitue..huhuh

Farsha said...

lauk tu mama masak? nmpk sedap loh.. nk nk nk! :p

puanrazma said...

nape jug air mcm byk sgt je tgok!!!
sorg 1 yek..ahakk2

Deqna said...

cantik lah MIL kak kin decorate rmh dia... kemas lak tuh..