CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Thursday, August 27, 2009

Dan Sebenarnya


Sambungan....


Ok, jenuhlah Kin nak menaip
nie. Dengan mata ngantuk, Kin tido kul 4.30am, kul 6.30am dah kuar rumah gie keje.... Takpe2, dugaan bulan Ramadhan kan.

Semalam kan hujan petang lebat, membawa sampai ke malam. Since minggu nie Kin keje pagi, Kin asyik jer tak cukup tido. Memandang kan semalam takde apa-apa program hujan pun lebat, around kul 9pm Kin dan masuk bilik berdua-duaan dengan Aries'sya. Golek punya golek, Aries'sya dapat susu dan bantal busuk terus tertido....

Tetiba dalam kul 11.45pm Aries'sya kejut Kin, katanya nak pi kat Nanny kejap. Kin pun dukunglah dia pi bawak kat Nanny. Kin letak dia betul-betul tepi Nanny then Kin pon masuk bilik.


Sempatlah Kin letak kepala balik dan masa nak tarik selimut, Kin dengar bunyi jatuh yg kuat, sekali Miss jiejie menjerit " Papa, kakak jatuh, kepala berdarah'... knowing yg Kin pernah alami
sekali dulu, Kin langsung tak kuar bilik sambil menjerit tanya "Aries'sya macamana?...

Bukan kin sengaja taknak kuar, dengan nama ALLAH SWT, hanya DIA saja yang tahu perasaan kin masa tu. Kejadian
lepas benar-benar membuatkan Kin takut.

Then Kin kuatkan hati, keluar sekejap then terus nampak kepala Aries'sya yang berdarah depan pintu bilik Kin, rupanya dia nak masuk balik ke dalam bilik.

Kin masuk semula ke bilik, Kin dengar dari bilik jer. Masa tu bising, kecoh dengar suruh ambil kain lah, ais lah. Aries'sya plak tak henti-henti nangis. Yang kerumun Aries'sya masa tu Mama, Papa, MrHazizul, Miss Elaine & Miss Jiejie.

Dalam 5mins Kin pun gagahkan hati keluar ambil ambil kunci kete, start enjin. Masa tu Kin nampak kepala Aries'sya benjol besar dan luka. Kami berempat, Papa, Mama, MrHazizul terus ke Klinik berdekatan dahulu.

Sampai jer, memang rezeki kami. takde orang langsung. Terus masuk tanpa register.


Masuk jer, doctor kata nak dressing dulu. then baru tampal sofratulle. Doctor kata kena bandage satu kepala supaya darah tak kuar lagi. Masa tengah dressing, kami berempat duk tenangkan Aries'sya. Maybe dia pon takut masa tu.

Lepas cuci dan balut, Aries'sya dah berhenti nangis. Maybe dah rasa lega sikit kot. Doctor tak bagi bukak bandage sampai Jumaat supaya luka tak terbuka...

Selesai dalam kul 1.30am. Sampai rumah, Aries'sya dah okay sikit dah tak nangis. Alhamdulillah, Kin takut sangat masa tu kot-kot dia termuntah ker atau demam. Melayan kerenah dia yang merengek, kul 4.30am bru Kin terlelap.

Buat Aries'sya sayang...

Aries'sya, maafkan mummy sayang. bukan Mummy sengaja biarkan Kakak nangis tanpa mummy yang sepatutnya berada dekat sisi kakak, Mummy betul-betul takut. Mummy bukan sengaja atau tak sayang Kakak, sebab terlalu sayanglah Mummy takut nak tengok kakak menangis menanggung kesakitan....

Seperti ibu-ibu lain, kalo lah segala musibah yang menimpa anak-anak boleh diganti dengan diri sendiri, dah lama mummy minta gantikan pada mummy supaya biarlah yang sakit itu Mummy bukan Kakak sayang...

Alhamdulillah, sehingga kini Aries'sya dalam keadaan okay tanpa demam atau muntah. Terima kasih buat semua yang terus call dan sms malam tadi lepas baca entry Kin.

Insyallah, Kin akan cuba sebaik mungkin untuk tidak leka waktu menjaga Aries'sya, kin tak minta semua ini terjadi. Kin Pasrah dan bersyukur dengan dugaan yang diberikan...

Alhamdulillah.


21 comments:

IdaShah said...

syukur ariessya selamat
cian nya bila baca pasal ariessya

kuat kan semangat kin

*SiRibenMerah said...

aduhai.. panik jugak kan bila jd camtuh..
seb baik la ariessya x de prob sampingan.. huhuhu..
moga akak lebih tabah ngan dugaan di bulan ramadhan neh..syukur alhamdulilah..
take care =)

zai@umiaiman said...

syukur ler aries'sya dah ok.. cepat sembuh yer.. harap sgt semua ok.. kiter yg baca ni pun rs nk meleh air mata... kin sabar yer...

Kaseh said...

betul tu...kita yg membaca ni pun bergenang air mata... sorry kin..kaseh baru tahu pasal ariesya pagi tadi...tupun sib baik la bukak blog..anyway syukur semuanya dah ok..hopefully ariesya cepat sembuh..

KV said...

alhamdulillah semua dh ok. Mmg masa jadi harus panik giler. Harap sya cepat sembuh. Insyaallah

danishahumaira said...

sabar ye kin lynn faham perasaan awak, sbb lynn pun mcm kin jugak

Cik NeyNa said...

cePat SeMbUh...
taKe Gud caRe...

**suKa tenGok MuLuT aRiesYa..

mamaadam said...

kita takleh nak jangka la budak2 kan, tetibe je jatuh..em kin jgn risau la ariesya mesti ok tu

lily lotus said...

duh..meremang bulu roma baca..seb baik dah ok..ishk2

Umi Ain said...

ya allah kin... kita baca ni terus ngalir airmata.. tak leh nak bayangkan kalau jadi kat Ain.. mesti kita pun sama cam Kin gak.. panik n tak tau nak wat apa... tapi syukur at least Arie'sya takdek paper.. kin pun jaga diri bebaik ya.. salam wat Kin sekeluarga..

lady D said...

percaya atau tidak,tika ini lady D menangis bila baca entry nie..bukannya apa,membayangkan ariesya adalah anak lady D,Oneira yg berada di situasi ariesya tika itu, mbayangkan raungan & tangisan si kecik tu bila jatuh....mmg x sampai hati..luluh rasa jantung...

masviona said...

alhamdulillah ariesya dah ok dah...huhuhu sian dia..hope dia ok je

Elyn said...

memang risau kalau anak jatuh ke apa..... seb baik la Aries'sya ok kin.....

arejar said...

moga ariesya cpt sembuh...
akk byk2 kan bersabar ye...

Zareda Norman said...

dugaan membesarkan anak anak ni macam macam Kin

redha dan syukur.. dan lebih hati hati lepas ni

~mama danish~ said...

siannyer ariesya...
moga ariesya cepat sembuh...

antalya said...

cian ariesya smpai bengkak mata nanges.xpe kak bdk lasak bdn nye kuat.dh besar nanti sure hilang parut luka dia

alina said...

Noks...ater takut ako nengok bengkaknya.Dulu anak ako selalu sgt jatuh katil..

mummysya said...

Terima kasih buat semua, sorry sangat Kin tak dapat balas satu persatu sebab sibuk duk jaga Aries'sya.

Terima kasih & LUV

Softtouch [Hanim] said...

ciannya ariesya kin...dah lama sy x jengah cni rupenya arisya syg jatuh..ciannya...lebam dia besar kugak..xpelah kin, bkn kin sngaja kan..moga arisya cpt sembuh

Nik Nurehan said...

sapa la x risau lebeh2 ank sendiri yang kena.. dr ank yang sakit baik kita yang sakit kan akak.. kita pasti nk ank kita stiasa sehat jerk..

* auch bantal ucuk pun ada ye. keke