CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Thursday, August 6, 2009

Rock Kapak @ Hot FM


Salam...

Walaupon entry autopublish dah set awal-awal, kin nak bagi laluan kat entry rock kapak nie...Hehehehe!!!

Korang dengar tak Hot FM pagi-pagi, around 7.00 to 10am. Kin memang selalu dengar otw dr rumah ke office. Dulu suka Era FM tapi banyak betul menceceh dari info... Hehehehe!!! Ada lah jugak info, tapi menceceh dan iklan banyak sangat..... Ok, ok lupakan, hak memasing nak dengar apapon...

Tapi pagi nie, lain sikit. Hot FM bersama segmen lagu-lagu rock zaman 80-90an. Rock kapak beb!!!. Hahahahaha!!! Akak suker, suker sangat...

Lagu-lagu adalah dari zaman seluar ketat dan rasanya semua penyanyi masa tu keding giler... muahahaha!!!

Tapi pagi nie, memang sangat menyentuh jiwa raga apabila semua lagu-lagu rock kapak berkumandang semula. Pagi-pagi plak tuh, menaikkan nafsu serakah akak nak bekerja.. Kin duk lepak dalam kete almost setengah jam, lepas tu ada caller call kata dia hampir sejam lepak kat parking... Hahahahaha!!! Keje pon boleh lupa beb!!!

Sempatlah Kin dengar lagu Sejiwa dari Spring, Cinta Kain Putih dari Putra dan banyak lagi... Memang hangatlah sentuhan koleksi rock kapak pagi nie.

Lagu lama-lama nie value nya sangat sentimental... Kalo dengar sampai sekarang, masih boleh teringat zaman cinta-cinta masa muda dulu. Lagu zaman sekarang nie pon, ala-ala tangkap leleh jugak cuma tak boleh nak beat dulu-dulu punya.

Sekarang semua duk layan lagu dari seberang.... Lagu sendiri macam nak taknak jer layan kan...
Korang suker tak lagu rock kapak dolo-dolo???? Atau lagu zaman korang berchenta... Kalo korang masih ingat, boleh tak list-down dalam comment, kin nak buat cd kompilasi....

hehehehe!!!, macam rajin lah sangat kan...

7 comments:

arapink said...

kak kin, ara terus-terang, ara bukan peminat lagu-lagu rock kapak wpun ara membesar dalam zaman itu...pasan mudo lah nih...wakakaka

ara suker lagu-lagu terkini...tapi taklah tak suker langsung, ada gak yang ara dengar.

tapikan, ara suker lagu nih "rindu dihatiku,sendu dijiwamu" dari kumpulan Arrow...mcm tu lah gamaknya tajuk tu...

"takdir yang menentukan, pertemuan yang tak disangka, takdit jua yang menentukan, perpisahan....lalala"

akak try ah cari yer ;-)

mEiZ SHA said...

search is da best kak..:)

Cath J said...

Dulu2.. time kite pestime kerjo...takdo kreta.. Naik bus yuuu... hari2 dengor lagu ni dalam bus.. kita jadi hafal beb!!!

By lestari: Mahligaimu dari airmataku

Layan kat youtube ;-p:
http://www.youtube.com/watch?v=AnfND7E0JvA

moose said...

beb kalau nak carik idea pasal rock kapak, pegi sini melayurock.blogspot.com

danishahumaira said...

alamak lagu sejiwa tu masa sekolah rendah lagilagi beb memang layan tau, skrg lynn layan sinar fm,

Kaseh said...

waaa kin samala kita.. arituh pun lepak setengah jam gak dalam kete.. member dok lalu tanya naper tak kuar2..haha rupa2nya nak layan lagu.. mmg besh laa

mummysya said...

Ara
Arrow memang besh!! ada satu lagu tu, akak tengah carik tajuk dia... Anyway, tq dear...

meiz
yes dear!!! tu no 1...

Cath
TQ cath, Kin dh dengar semalam.

moose
dah beb!! TQ. bila nak balik sini beb??

Lyn
hahahaha... samalah kita kan...

Kaseh
a'ah, best kan kaseh... layan jer