CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Friday, August 7, 2009

Salam Pagi Jumaat

Salam Pagi Jumaat....

Dah jumaat kan, rasa sangat sekejap... Masa macam air kan masa nie, laju jer perginya....

Semalam Kin balik, Aries'sya asyik bersin. Malam dah start demam light2.

Pegi clinic masyallah, punyalah ramai orang sakit sampai takut nak masuk. Tempat duduk pun takde, masa tu kul 12.30malam.

Kin taknak ambil risiko duduk kat dalam tuh coz semuanya sedang sakit... Makin bertambah sakit dibuatnya kalo duduk kat dalam tu...

Kebanyakkan yang datang bawak anak kecil, rata-rata semuanya demam coz dahi tertampal cool fever.

Kin balik dulu, Aries'sya selsema non stop. Mulanya ingat nak ambil half-day tapi mama kata takpelah dulu. If anything mama akan call.

Pagi nie otw ke office, dengar Hot FM ada lagi yang mangsa H1N1 yang meninggal. Jumlah sekarang kalo tak silap 14 kematian. Korang boleh tengok berita terkini about H1N1 kat sini.

Takut betul, hari-hari dengar ada yang mati...

Mintak-mintaklah kita semua dijauhkan dari bala nie dan semoga virus nie ada vaksin nya...

Hopefully Aries'sya tak demam teruk dan cepat sembuh..... Dan semoga kita semua juga dijauhi dari penyakit yang merbahaya ini....


p/s:berdoa pada yang satu

22 comments:

Kaseh said...

mintak dijauhkan ...amin...

Softtouch [Hanim] said...

minta dijauhkan lah kita semua..hari2 ade je yg meninggal...takut

mummysya said...

Kaseh
amin

hanim
yelah dear... scary giler kan!

EraNaZeErA.. said...

moga ariesya.. sihat cam selalu...

kin ko jgn bawa ariesya kuar sgt jejaln kat luar... kureng sesuai la skrg ni....

ko pun sama... jgn keluar tmpt yg ramai org...

ok... take care dear.... cium tuk ariesya...

prebetsabu said...

alamak.. demam la plak...

iena hamdi said...

kin.. kurangkan aktiviti luar... awak 2 beranak paling mudah di hinggapi h1n1 sebab asma...

belajar2 la duk umah yer dik... untuk sementara waktu ajer..hehhehe asik jalan2 ajer ni...

Fariena said...

mmg musim org sakit nie...semua klinik n spital penuh ngan org sakit...

mummysya said...

Era
baik cikgu...
hehehehe!!!
Hugg n kisses buat anak2 ko gak.

PS
a'ah... sian dia

Kak Iena
baik kak!

Fariena
betul!

danishahumaira said...

betul la Kin pegi hospital sekarang macam ada sale, takut kan hari tu sikakak demam 3 hari pun da rasa kecut perut, alhamdulillah hari ni dia da start sekolah balik.

to Ariesya smg cempat sembuh ek

mummysya said...

Lyn
tulah, masa kin pergi tu kul 12.30malam. bukan peak hour pon...

Alhamdulilah, kakak dh ok ya.

Td kin call katanya aries'sya masih merengek....

huhuhuhu...risau kin tau

LimeLoLLipop said...

hope ariesya sihat balik macam biasa dan mintak kita semua dijauhkan la h1n1 tu...

c a b b i e n a said...

smoga ariesya cpt sembuh...

mummysya said...

LimeLollipop
tq dear...tulah, semakin meankutkan.

Cabbiena
tq dear.

lily lotus said...

semoga ur lil girl cpt sembuh yer

mummysya said...

Lily
insyallah...thanks ya..

adianiez AIDA said...

hai mamisya... ni post pertama aida kat blog mamisya...
skodeng blog kena review hi hi hi...
elok la tu ke klinik awal2.
cegah sebelum parah!

eedany said...

Takutkan... semoga virus ni cepatlah reda. Semakin menjadi2 pula.

Semoga your Ariesya cepat sembuh. Cantik nama dia.

Have a nice weekend to you.

Faizah_Haris said...

yer la kin....sana sini org tak sihat...ishkkkk risau plakss pasal H1N1 ni....minta la kita dijauhkan penyakit ni...AMIN...

ai said...

Aku demam pon x ilang2. Skali package ngan selsema. Doc trus kasi aku memacam ubat. Kepelbagaian tuk nenek radang sume ada. aku telan jelah. Sbb doc kata aku mudah dijangkiti. Imun aku rendah. takot oooo..

cendawanintim said...

kat teganu sekang pon cuaca cam berjerebu ajer, hujan panas tak menentu...iman pon selesema dan batuk tuh...satu tadika cam tu teacher cakap...

mintak kita sumer dijauhkan lah...amin.

hugs tuk ariesya..

puanrazma said...

moga Aries'sya sihat..xalami sakit yg paling gerun skrg ni..apa2 cpat2 rujuk klinik..

mummysya said...

Aidianez
sila sekodeng selalu....
TQ dear.

eedany
tulah, semakin menakutkan..
Insyallah moga ia reda dengan doa kita semua.

Ai
take care beb. Ko kena rehat bebanyak, minta2 dijauhkan bala nie...

Cen
Amin..

Hug utk iman juga.

PuanRazma
TQ dear.
insyallah