CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Wednesday, September 9, 2009

Teka Teki Dapat Hadiah


Haiiiii....

Bertemu kembali. Kali nie dengan mood yang paling ceria.... Muahahahaha!!!

TQ pada kawan-kawan yang banyak bagi semangat dan kata-kata hikmah untuk terus bersabar.

Betul, nak bersabar tu satu penyeksaan rasanya, selagi tak capai apa yang dikehendaki, selagi itu jiwa raga bergelora.


Alhamdulillah, segalanya berjalan dengan lancar.

So, kin nak bagi satu clue untuk teka teki yang Kin nak bagi. kalo berjaya Insyallah ada hadiahnya.

Hadiahnya malam atau esok kin post ya.

Sebenarnya dalam seminggu dua nie, Kin duk berfikir samada nak beli BB & ML atau tak????

Akhirnya, setelah dirunding dan memandangkan rezeki yang ada, kedua-duanya insyallah akan dapat Kin miliki serentak.... Rezeki Ramadhan & Syawal sebenarnya nie....Alhamdulillah.

Ok Soalannya gini:


BB tu apa, ML tu apa?

Clue : semuanya berkaitan rapat dengan multimedia, internet dan sewaktu dengannya.

Selamat Mencuba


NOTA: peringatan PS & Lisa tidak sama sekali dibenarkan mengambil bahagian dalam teka teki ini... Muahahahaha!!!


Jawapan Hari Isnin Boleh???

22 comments:

atty's said...

SAYA DPT AGAK JAWAPANNYA ..TAPI SAYA BAGI CAN ORG LEN..SBB KALO SAYA MENANG SAYA NAK MENANG 20K..WAHAHAHHAHA

Wahizah said...

kin akak nak cuba teka.

BB = BlackBerry HP
ML = Mini Laptop

hehehe..betul ke?

n0n0n said...

BB tu BlackBerry Storm yg baru takpun 2nd hand....

ML lak mega laptop yg berkuasa untuk menjelma jadi transformer...


apa aku melalut ni?urghhh...sory kak...lapor giler leh buat kepala jd sewel jap....

tasyanadia said...

kte nk try la
kalo slh jgn gelak ek
bb tu hp blackberry storm
ml tu mini laptop

*Miss Geli^ said...

aku tau jawapan aku salah

tapi saje..

BB = BerukBen
ML = hentah...

tapi kalu kalah pun dapat hadiah penyertaan kan?

noor said...

aku pun nak black berry storm n mini lap top tuh...hehe

danishahumaira said...

ML-mini laptop
BB-black berry
org bank da bonus ye he he he, smg lepas ni bertambah murah rezeki you all

LimeLoLLipop said...

kak kin!!
nak jawab nak jawab.

BB= Broadband @ blackberry
ML= mini laptop

hehe..saje je nak try naseb

LimeLoLLipop said...

confirm BB adalah Blackberry!!

Cath J said...

duh... aku rasa tau BB je lah...... Black berry... ^_^.... eee... best nyer dapat BB....

w.a.n.n.a said...

nak teka..
tp derang dh bagi jawapan..
so wanna sokong jela jawapan dyorg..
psst:-klu ada rezeki lebih lagik..blnja la org nie jgak ek..wakakakakaka

Kaseh said...

bb- blackberry, ml- mini laptop. . . .yea dpt hadiah bb gak . . .

Hezesuze said...

BB = BlackBerry HP
ML = Mini Laptop

haaa kompom btul ni.....ekekeke xkesah dua2 pn besh jgak kalo dpt...tp kalo mmpu beli dua2 nye skali lagi bagus...muahaahahaha!!

☆ lieya latif ☆ said...

lieya rase bb tu broadband, ml plak..mini lappy.....

fuh kire fuh kanan...harap2 betol...alah kin, beli jek due...keperluan tu...cam lieya sejak ade broadban ngan mini lappy kemane2 pun ku angkut sebab kecik kan senang nak masuk bag...yg best kat mane2 pun leh online....hihihi

amy said...

takleh nak teka.. sebab dah lambat.. heheheh

www.sweetdalring79.com

prebetsabu said...

Pesal lak nama aku n lisa di blacklist?
Weh.. Nama aku ngn bank clear la... Good paymaster katanya kat report ccris tu..hahahahaha

Ini TIDAK ADIL!

Kin, I see u in court! Talk to my lawyer from this moment onwards!

Aku nk yry jawap versi sengal aku-
Bb- ko nk beli jln bukit bintang... Or ko nk beli bb plaza trus!
ML- sejenis jenama henbeg... Eh itu LV... Klu ML stands for henbeg jenama Mak Lampir

Yaaahhh larriiiiiiikkkkkkkkkkk


*pecah sikit- dlm ramai2 yg jwp dh ada yg betul! Haha mati la aku suka suka pecah lobang..

**saje nk nyibuk- pd sesapa yg tingin blackberry storm.. jgn beli blackbaerry storm.. Akan menyesal kendian hari.. Percayalaaaaaahhhhhhh

anna & billa said...

BB-Blackkberry
ML-Mini Laptop

hahahh..aku rasa nilah yg ko nak belikan!!

Kaseh said...

alaa kin nak teka gak...nak adiah gak... semlm dah try post kat entry ni tapi semlm on pakai hp dia takleh nak post komen lak...bengang tul..ni baru on lappy nak teka gak tak kira..
BB - Blackberry
ML - Mini lappy

muhehhehe ramai yg dah jawab kan..tapi saje gedik nak jawab gak...tapi hadiah kissh ariesya pun da cukup

PinkJamboo said...

kak kinnnnn...

alaaaaaaaaa..tak adil arr... PS & Lisa tak leh jawabbbbbb...nak ikot PS gak la..See you in court!! wakkakakakka... lari laaaaaaaaaa..kang kena bebel!!! hehehe..

mangkuksenyum said...

Aku nak try gak bleh....

BB - Broadband
Ml - mini laptop
heheheheh

LisaMohsein said...

Hi Kak Kin,
Ni Mohsein nak try teka teki jugak..pasal nama PS & Lisa kena blacklist kan..so kita still bole take part. So u dun have to see me in court. OK..

ML = Mitsubishi Lancer Evo 9, memang terbaik kak kin..terhebat dari ladang..

BB = "Bantal Busuk" yg berteknologi tinggi..siap ada GPS & remote control, bole letak dalam kete Evo 9...mmg canggih bantal busuk kak kin..

Ehem, ehem..kalau betul Evo 9, jgn lupa bawak kami jalan2..wkakakaka..

Cubutt.....

Mr Pinkjamboo.
Eden dah merepek..

masviona said...

ahaksss...sempat lagi ke nak komen nih...huhuhu
tu ler pasal kan mohsein naa lisa n ps jer kena ben so kita masih ada peluang kan....hiksss


nak teka ...nak teka..nak teka

nak adiah...nak adiah...nak adiah

hiksss