CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Saturday, May 30, 2009

Rezeki Mereka.....


Salam.....


Kin baru pulang dari rumah mertua...

Ohhhhh... penat giler sampai tertido...

Tapi Kin gigih jugak nak beritahu 2 berita gumbira....

Pertama...

Kakak Ipar Kin aka Kak Long sudah pregnant.... Muahahahaha!!! Bunting pelamin ko ya, macam Kin dulu... Sudah hampir 4minggu.... Alhamdulillah...

Hehehehe!!!!

Dan berita kedua......

Adik ipar Kin, adik MrHazizul juga sudah pregnant anak ke 2, kandungan hampir berusia 2 bulan.

Alhamdulillah..... Rezeki berganda.....


Tapi rezeki Kin masih belum lagi....

Sebenarnya Kin sedih sangat, sedih sebab Kin menanti berita itu untuk diri sendiri tapi....

Kin pasrah, cuma Kin akan terus berdoa agar berita itu milik Kin juga nanti....

Friday, May 29, 2009

Ketulusan Hati


sedih ku sakit ku ku terima

ke rela ku pasrah jalan ku

ini suratan aku di coba
demi rahmatmu ku memohon
ya ALLAH redhoi ketulusan hati
ya ALLAH redhoi beri aku ketabahan
ya ALLAH aku sanggup berkorban
demi rahmat mu ya ALLAH

di dunia yang sarat godaan
ku mohon dosa ku ampunkan
ingin bahagia dunia akhirat
turun kan rahmatmu utk ku

TQ Daddy


Canon Power Shot vs Panasonic LUMIX



Dedua MrHazizul belikan.


Canon tu kalo tak silap kin masa our 1st Anniversary kot.. Lupa lah, betul ker Daddy....

Then sejak Kin guna hp Nokia N95, Kin dah jarang guna Canon tu. Then we decide bagi Aries'sya since dia suka benor ambil gambor macam daddy nya...

Bila Kin tukar Hp baru last April, kualiti E71 pics amatlah menyentap jiwa akak. Sangat blur okay...

So, Masa we olls pi ISETAN sambil celebrate Hari Ibu, MrHazizul hadiahkan Kin dgn Camera baru. Kin syak dia pun dah bosan duk dengar Kin complaint pasal quality pics dr hp kin nie langsung dibelikannya yang baru...Hehehe!!!

Mmg Kin dah cakap dgn MrHazizul hari tu, kalo Kin beli pun, Kin akan beli yang biasa-biasa ajer, janji quality pics nya jauh lebih baik dr hp punya...

hehehe!!! Tq so much ya MrHazizul...

So sekarang, Kin dan Aries'sya punya camera sendiri, no sharing-sharing anymore....


p/s: kecik hati

Thursday, May 28, 2009

TANGGGUNGJAWAB


Lately nie Kin selalu pulang lewat. banyak betul keje yang kena disiapkan, itu adalah tanggungjawab Kin yang perlu Kin utamakan.

Bila dah lewat, nak buat benda lain dah tak sempat nak buat.. Balik-balik, mandi lepas tu dah terfikir nak tido dan rehat secukupnya...

Bila fikirkan anak, kesian pula. Dah lah seharian ditinggalkan, tak tergamak rasanya nak terus lelapkan mata tanpa bersamanya sebentar.

Bak kata Kak Ayu, anaknya yang berumur 10tahun pun dah pandai cakap "Mak, budin jumpa mak pagi jer"....

Ermmm... Jauh disudut hati seorang ibu pasti kekadang merasa kecik hati dengan sindiran si-anak sedangkan si ibu harus menjalankan tanggungjawabnya walhal si-anak meluahkan apa yang dia rasa perlu si ibu itu faham...

Inikan pula kalo anak-anak baya Aries'sya, dua malam lepas Kin dah tertido dek terlalu penat, dengan baju keje masih tersarung dibadan. Aries'sya pegang kepala Kin dan terus dia cakap "Mummy, dah lama mummy tak tido dengan Kakak...."

Aduh!!! Terus terjaga Kin masa tu, rasa macam nak nangis pun ada, capai tuala mandi kemudian terus layan Aries'sya....

Aries'sya terlalu kecil untuk faham tanggungjawab ibunya. Terlalu kecil untuk dijelaskan segalanya...

Dek terlalu sibuk bekerja, hingga lupakan orang tersayang menanti dirumah... Kesian Kin tengok dia, maybe waktu siang dia sudah TERLALU faham yang ibunya bekerja. Dan pada waktu petang, menanti dengan penuh harapan agar ibunya meluangkan masa bersama....

Ya, kekadang Kin juga tersilap disitu. Memang penat, memang letih, memang emosi tapi lupakah Kin yang Aries'sya juga memerlukan Kin pada waktu yang sepatutnya....

Kin tak salahkan Aries'sya, dia terlalu muda untuk faham tanggungjawab ibu-bapanya tapi sebaliknya Kin rasa bersalah,sehingga terabaikan perasaan anak kerana keje dan perasaan sendiri...

Siapa yang tak penat, dari pagi hingga malam bekerja, balik plak kena buat keje rumah dan layan anak. Kena buat itu ini, masa itu lah juga kekadang terpaksa keluar membeli barang dan keperluan untuk keluarga demi tanggungjawab TAPI...

BUKANKAH TANGGUNGJAWAB ITU YANG KITA PILIH...

TANGGUNGJAWAB YANG PERLU KITA LAKSANAKAN SEBAGAI SEORANG ANAK, ISTERI DAN IBU....


Bukankah TANGGUNGJAWAB itu satu tuntutan kepada kita. Tapi kekadang Kin sendiri terlupa apa TANGGUNGJAWAB kin sebenarnya....

Aries'sya, Mummy minta maaf ya sayang....

Wednesday, May 27, 2009

Nikon D90


Welcome.....



Welcome Nikon D90.....

Bertambah lagi ahli keluarga Syazul....

Ermmm.... Camner nak citer ek... Kalo tak citer tak puas hati plak... nak citer tak pandai.. Muahahaha!!!

Ok...oklah... Betul-betul!! orang perempuan mmg suka shopping, suka beli baju, beli handbag, beli make-up dan segala bagai untuk diri sendiri dan tak lupa ada juga beli untuk suami dan anak-anak juga...


Orang lelaki plak kalo dah suka, sanggup habiskan ber-ribu-ribu hingga berpuluh ribu semata-mata untuk sebijik camera, sebijik sahaja okay...

Lens sajer sudah makan beribu-ribu wooo.....

Tu sajer...


p/s: pasrah

Body Shop Sales!!!



Entry nie last week punya citer...

Body Shop punya sales, up to 70%....Memang Kin dah jangka, mesti ramai punya... Kin pergi bertiga, bersama dua orang wanita yang berkongsi nama... Ayu kecik dan Ayu Besar... Muahahaha!!!

Kami ke Body shop Maju Junction... mak aiii, ramai betul, sampai beratur ke luar...

lepas tu we olls lepak makan, apa ntah nama kedai tu. Mmg shedap.....








Alang-alang dah sales, sebat jer lah kan...



Lagipun first 3 days, ada extra 10% for members... Mau tak shopping....


Oh ye, Kin repeat lepas balik keje, Sabtu dan Ahad. Bukan untuk Kin jer, utk suami terchenta, Mama, Miss JieJie, Miss Elaine dan esp Bubble Bath for my lil princess, Aries'sya.....

Dari Maju Junction, perut Kin sudah kesakitan. Mau pulang berjalan kaki, mungkin bakal mengundang pergaduhan, akhirnya tahan teksi...



Nyaman sungguh, lepas shopping lepak dalam teksi....


p/s: dalam diam...

Hari yang Indah


Salam semua....

Alhamdulillah, akhirnya berjaya juga Kin meng-upload pics dalam blog nie...

Semalaman bersama MrHazizul mengodek apa yang patut. Dan bantuan dari Mike from Picasa team.... TQ so much....

Minah sebelah Kin tu nak bagi flying Kiss buat semua yang membaca blog mummy nya...

Stay tune.....

Monday, May 25, 2009

Mana Peginya


Kin nak share dengan u olls satu kisah benar.....

Kisah nie terjadi Sabtu lepas, masa tu Kin dan MrHazizul jer baru lepas makan Kat JJ Maluri. Sebenarnya mama ada pesan beli something kat Supermarket JJ tu, since que panjang kat JJ Maluri, Kin malas nak beratur. Terus bagitahu kat MrHazizul yang Kin nak singgah Pasaraya 99 kat Taman Maluri...

Masa Kin nak masuk, agak crowded jugaklah kat cashier kaunter. Masa tu kalo tak salah kin adalah dalam 8 orang tengah que kat dua-dua line cashier tu...

Tetiba, Kin terdengar ada suara sekat-sekat dari jauh, bunyinya camnie "encik, ada 10sen tak?"... masa tu Kin ingat nak paling balik ke belakang, nak tengok saper cakap tapi tak boleh nampak coz ramai sangat yang que.

Kin pun continue jugaklah ambik 2, 3 ketul barang then pegi balik ke kaunter cashier tu...

Lepas tu, Kin dengar lagi suara yang mula-mula tadi, kali nie lebih jelas "Kak, ada 10sen tak"... Rupanya ada satu OKU cina, lingkungan umur 25tahun, cacat kedua-dua kaki nak beli air F&N Sarsi 500ml kurang lagi 10sen masa nak bayar....

Subahanallah.... Rupanya lagi tadi OKU tu duk tanya orang keliling, kalo lah ada sesiapa yg boleh tambah lagi 10sen coz dia nak beli air...rupanya takde siapa yang nak menolong....

masa tu Kin amat marah, Hello!!! 10sen jer, bukan dia curik pun. cashiers tu pun satu, kalo ko bagi jer dia dulu, nanti ko ganti 10sen tu apalah salahanya....Orang yang duk keliling kat kaunter tu buat macam tak dengar, rasa nak menitik air mata kin tengok OKU tu....

Berpeluh-peluh OKU tu dengan bajunya basah dan Kin syak maybe dia penat berjalan dan dahaga...


Oh!!! Please, jangan cakap takde sesiapa yang nampak kedua-dua belah kaki lelaki tu cacat or macam terbalik arah.. Kin pun tak dapat nak pastikan kecacatanya...

Masa tu, Kin terus potong line dan bg dia 50sen.... Owh!!! Geram giler Kin dengan orang yang belakang OKU tu, ada dua orang aci duk beli beras buat macam tak nampak pulak....

Ya ALLAH..... Kin betul2 tak boleh sabar masa duk tengok muka aci tu.....

Kin tak lah menunjuk yang Kin nie baik ke apa, Cuma, cuba letak diri kita pada orang tu. Masa tu mungkin kita tengah betul-betul dahaga, apa kita yang kita rasa kalo orang lain plak yang berbuat demikian pada kita... Sedangkan masa tu, kita benar-benar perlukan ihsan orang.

Tak kiralah apa bangsa sekali pun, dalam keadaan macam nie, tak salah kan kalo kita tolong... Atau selesakah kita kalo kita buat bodoh jer kat kaunter tu..... mana perginya belas kasihan or sifat perikemanuasian tu semua.... Takkan semua kat Kaunter tu tak dengar...

Kin cerita semua benda nie kat MrHazizul masa masuk kete, dia kata Kin tak boleh ikut perasaan nak marah orang kat situ coz tu hak mereka semua samada nak bagi atau tak....

True!!! Benar!!! Betul!!!....Cuma, bukankah lebih baik kita berbuat sesuatu dari buat bodoh sajer...

Apa-apapun, OKU tu lepas jer dapat bayar air tu, terus buka air kat kaunter tu jugak dan minum.... Oh!!! Kin betul2 menangis masa tu.... Tapi Kin ada sedikit menyesal, bukankah lebih baik kalo Kin bayar terus air tu dan beri pada dia. Waktu tu, Kin tak terfikir semua nie, masa tu kin betul-betul rasa tak puas hati dengan orang keliling esp cashiers.

Terbayang kesenangan yang Kita semua lalui walaupun tak kaya raya, tapi masih mampu untuk itu semua....


Mama kata, kalo kita cukup pakai, cukup makan maka kita juga kaya di bumi ini....

Entahlah.....

Isnin.... Okay Sikit Hari Nie...


Salam....

Selamat Pagi isnin......

Pagi nie mood okay sikit, tak malas macam isnin-isnin yang lepas sebab seawal pagi dah mula berkemas drawer yg macam tong sampah...hehehehe!!! Hari-hari duk campak jer, sampaikan nak sumbat barang lain pun dah tak lepas....

Petang nie ada volley ball @ 5.30pm.

Kes nie masih tak settle lagi, nak buat entry tanpa pics amatlah bukan Kin. kang kalo citer jer takde pics tak meriah plak kan. Nanti kalo cerita jer, takde bukti kata syok sendiri plak kan.
Kalo plak pegi bercuti, tak tunjuk kat mana, kang ada plak orang buat entry siap sindir... Sendiri yang meroyan duk ambil tahu hal orang...Kan...Kan....

hehehehe!! Rilex kin rilek...Takmoh emo. Insyallah, kalo sampai this week takde khabar berita dari cik GOOGLE, kita cari alternative lain plak ya....

Btw, Kin ada beberapa cerita tanpa gambar lepas nie.. Menarik yang boleh dikongsi bersama...



p/s: rindu kamu

Friday, May 22, 2009

Ujian Dari ALLAH SWT


Entry nie khas buat Paksu dan Maksu Kin di JB


Semoga Paksu dan Maksu tabah menghadapi ujian dari ALLAH dan menerima segalanya dengan tenang.

Ujian dan dugaan yang datang pasti ada hikmah dan rahmat dari ALLAH SWT.

Petang tadi masa Kin tengah duk bersiap nak balik, mama call bagitahu yang anak Paksu kin dimasukkan ke hospital semula.

Menurut Paksu, Amirul menghidapi penyakit radang sendi. Nak berjalan dan berdiri pun amat susah.

Tiada apa yang Kin dan family boleh lakukan selain berdoa supaya Amirul cepat sembuh dan boleh aktif seperti dulu.

Amirul nie sepupu Kin. Anak lelaki sulung Paksu Kin yang berumur 13tahun, rasanya lah.... Kin nie cepat sikit hilang ingatan.

Amirul yang Kin kenal, sangat ramah dan pandai berborak dengan orang tua. Amirul nie celoteh jugak orangnya. Yang paling Kin ingat, dia sangat menghormati orang tua. Pandai jaga adik-adik. Tu yang Kin tahulah kan, lagipun Kin tak duduk dekat dengan diaorang coz mereka tinggal di JB.

Bila dapat tahu Amirul sakit, Kin terus teringat arwah adik lelaki Kin. Dulu kami pernah merasai apa yang Paksu Kin alami sekarang semasa menjaga arwah adik Kin sakit.

Ermmm...... Tetapi ALLAH SWT lebih sayangkan nya.......Kami terpaksa menerima kenyataan itu walaupun jauh disudut hati Kami ia terlalu seksa dan perit untuk ditelan.....


Apa-apapun buat Amirul, semoga Amirul cepat sembuh, sabar dan tabah menghadapi ujian ini ya. Insyallah Amirul pasti akan sihat nanti....

Kin juga berharap agar sesiapa yang boleh berkongsi pengalaman dengan Kin sekiranya u olls tahu serba sedikit atau punya pengalaman mengubati ahli keluarga atau sesiapa juga yang pernah menghidapi penyakit Radang Sendi.... Dan sama-sama berdoa semoga Amirul sihat dan dapat menjalani kehidupan remajanya seperti yang lain.


p/s: Terlalu muda unuk semua ini

Kalo boring....


Salam Jumaat...

hehehehe!!! Esok cuti...Yeayyyy....

Sebenarnya Kin bosanlah buat entry takde pics... Sebab apa????

Sebab kin tengah upgrading storage untuk upload pics... Tapi cik GOOGLE nie sangat slow.... Sampai la nie, masih tak upgrade lagi... Dah bayar pun service slow jugak..... Kata 24hrs nie dah lebih tau, hampir 48hrs....

Apa kehal nie.....

Dah lah jiwa raga nie mengediks nak upload pics, harap-harap this weekend, semua akan okay....... Arghh!!!

Oh ye, hari nie Body Shop ada buat SALES. Kalo member, plus another 10% dari discount yang sedia ada...... Memang Berbaloi!!!

Dan kin telah menjebakkan diri ke Maju junction lunch tadi, mak aiii...ramainya umat sampaikan naik pening duk bau org test perfume....Boleh migrane okay....


Petang nie nak cuba pi JJ Maluri plak.....Hehehehe!!!


p/s: nak buat entry lagi boleh

Thursday, May 21, 2009

Barbie dan Bombs


Kejadian petang Rabu, pukul 6.30pm dirumah Nanny...

Aries'sya : Daddy, kakak nak bantal busuk dan tilam barbie...

Daddy : Ah....Mana ada bantal busuk Barbie?

Aries'sya : Ada, Kakak nampak dalam kertas tu
(merujuk kepada ISETAN Newsletter)


Daddy: Ohh!! Nie bukan bantal busuk Barbie, nie sarung bantal dan alas tilam
(Quilt cover dan pillow case, kang cakap camtu takut tak faham plak)

Aries'sya: Ha!!! Tu lah yang kakak nak beli....


Daddy: okay, ajak Mummy siap kita pegi KLCC.

Dalam Kereta otw to KLCC - 8pm.....

Aries'sya : Daddy, kita beli bunga api dan Pop-pop Barbie sekali tau..

Daddy : Barbie mana ada bunga api dgn pop-pop.

Aries'sya : Ada, kakak nampak.......

Daddy : Takde, jangan mengada Aries'sya (suara MrHazizul sudah lain daaa....)

Aries'sya : ADA!!!
(dengan nada tak puas hati dengan bapaknya....)


Daddy : Daddy kata takde, takdelah...

Aries'sya : KAKAK KATA ADA, ADALAH....
(mmg bengkeng ini budak, perangai saperlah yang dia ikut nie kan...hehehehe!!!)

Daddy : Ok...oklah, Daddy belikan kakak bunga api, pop-pop dan BOM(bombs) Barbie sekali.... Okay!
(Gara-gara malas nak bertekak dan peluang nak KENAKAN anak sendiri)


Aries'sya : Eeee..taknak lah BOM, bunyi dia kuat sangat....

Muahahahahaha!!!! Aries'sya dengan MrHazizul selalu tak sependapat. Sebenarnya, Daddy dia pun satu taknak mengalah... Budak kan, kekadang kita perlu jelaskan kat dia beul-betul supaya dia faham...

Bukan kita diam, maknanya kita ikutkan apa sajer katanya. Kin dah cuba banyak kali, bila mood Aries'sya meroyan macam nie, kekadang dia nak yang bukan-bukan, Kin cuba bagitahu dia baik-baik kenapa boleh dan kenapa tak boleh.Tak semuanya yang diminta atau dia nak kena kita penuhi... tengok tempat dan keadaan lah kan.

Insyallah, selalunya hati dia akan lembut dah faham.... Bukannya kita tambahkan lagi ledakkan hatinya kan....Sekurang-kurangnya, kita ada good connection dengan dia dan dia pun akan cuba faham apa yg kita jelaskan....

Daddy, u nie kadang-kadang garang sangatlah... Period ke semalam... hehehehe!!!


p/s:rajuk dihati

Wednesday, May 20, 2009

Baby Aries'sya





Kejadian nie masa Kin baru sampai rumah dari office. Sampai jer Aries'sya mesti sambut, macam biasalah bila dia dengar bunyi motor Mrhazizul, mesti dia meluru lari punya...

Tetiba belum sempat Kin bukak helmet, dia tanya "Mummy, dalam perut mummy ada baby ke"

Gurlppp!!! telan air liur jap Kin. So kin tanyalah Aries'sya kenapa dia cakap macam tu. Dia cakap, hari tu Kin ada cakap dengan dia dalam perut Kin ada baby...

Fikir punya fikir, baru Kin perasaan yang ada satu malam tu, Aries'sya dan Kin duk main golek² atas katil, dia duk hempap Kin... Punyalah sakit, sampai senak perut Kin. Sekali tu Kin cakap "Kakak, janganlah macam nie, kesian baby dalam perut Mummy"...

Apa lagi dia pun terus cakap "Baby????..... kakaklah baby mummy"

Teruslah dia nangis... Kin pun cakaplah okay², Kakak lah baby mummy"...


Esoknya Aries'sya tanya lagi "Mummy kakak nak masuk dalam perut mummy, kakak taknak duduk luar sebab mummy kata, baby ada dalam perut mummy"...

Muahahahaha!!! Cuba bayangkan macamana Kin nak masukkan dia dalam perut Kin, sampai nangis tersedu-sedu dibuatnya.... Sian dia....

Then, Kin tunjuklah dia pics org mengandung, kin explain lah yang kat dalam nie baby lain, kakak pun baby jugak....

Lepas tu selang beberapa hari, Kin ingat Aries'sya dah lupa. So selamatlah kan...

Sekali tu masa nak ajak dia mandi, dia tanya Kin lagi sekali "Mummy, kakak tunggu dah lama tau, kenapa baby dalam perut mummy nie taknak kuar"...

Alahai!!!!!! Poning den.... Macamana mummy nak kakak faham nie... korang faham tak!!!

Moral of the story, JANGAN ADA-ADAKAN CERITA YANG TAKDE.....



P/s: cepatlah dapat baby

Rindunya


Salam....

Rindunya nak updated blog... Tapi apakan daya, problem masalah belum selesai.

Duk baca blog u olls jer, jealous sangat...

Anyway, harap² MrHazizul dapat fixed problem nie dgn cepat ya. I dh booked technician tu on this saturday.

Mie bukan masalah internet tau, tapi masalah dalaman. masalah IT yg melanda org buta IT macam kin nie.

Nak update lite2 oklah, tapi nak heavy², mmg akan mengundang TSUNAMI...

Tuesday, May 19, 2009

Apa kes!!!


Blog nie tengah bermasalah....

Kin plak tengah bergedik nak buat entry, time tu lah masalah problem timbul...

Apahal plak nie..... Apa kes!!!

MrHazizul plak sukar dikesan kini...

U pegi dating ker????

Help....

Monday, May 18, 2009

Isnin


Salam...

Hai nie Isnin kan!!!!...

Isnin nie lah hari paling boring nak gie keje... Malas nak bangun, malas nak buat pi keje... pendek kata nak buat apa pun semuanya Kin malas lah....

Cadang nak pi Sogo lunch nie, teringin nak makan NANDOS... Tapi malas plak nak jalan.... Kang berpeluh then penat lagi.....

Cable hp plak tak bawak, sekian....


p/s: overloads...

Saturday, May 16, 2009

Sabtu dan Hari Guru


Salam Semua.....


Sabtu Oh Sabtu.....

Hari nie Kin kena jaga Aries'sya... Baru lepas bagi dia makan, now tengah lepak layan cartoon network.

MrHazizul ada treasure Hunt today, seawal pagi dah zasss keluar. Mama dan Papa plak ada Majlis kat luar.... Cadang nak bawak Aries'sya jalan-jalan, tapi cuaca panas sangat plak....

Duduk dalam rumah, pasang air-cond lagi besh!!!! hehehehehe!!!

Hari nie ada dua jemputan... Dua-dua jemputan besday dan malam pula ada jemputan doa selamat.....

Hermmm...cadang nak pegi juga, tapi kena tengok mood Aries'sya... Minah nie ada mood, sejak dua menjak nie suka duduk rumah.......

Oh ye, sambil tu Kin nak ucapkan Selamat Hari Guru buat semua guru-guru. Terima kasih kerana menjadi pendidik kepada anak bangsa kami....

Dan selamat hari guru juga kepada guru-guru kin yang telah mengajar Kin di Sekolah:

Methodist Girls School Brickfield (Primary)

Methodist Girls School (Secondary) near Masjid Negara Kuala Lumpur

Sekolah Memengah (P) Bandaraya Jalan Changkat Thambi Dollah KL

U olls apa plan hari nie?????


Friday, May 15, 2009

Akhirnya setel....


Seperti biasa, nie jer pics yg kin sanggup bersabar meng upload nya....







Pics-pics nie semua belum edit lagi...

Kin belasah letak dalam blog nie. nanti bila MrHazizul selesai siapkan hardcover album, kin tunjuk ya...

Psssttt!!! Ada orang tu beli camera baru....Muahahahaha!!!

Okay, Buat Abang Long & Kak Long, semoga bahagia selamanya... Sya doakan semoga cepat dapat zuriat ya. Jadik ker kita pi honeymoon sesama....hehehehe!!!


p/s:alhamdulillah

Lagi dan Lagi....


Korang layan jer lah ya....

Malas nak taip panjang-panjang.....Penat ler....


Gegurl... Leka korang bertiga kan, Aries'sya dapat makan cream, habis baju baru.....



Kin & Ann...

Ann, thanks for coming ya... Sorry kalo akak tak dapat layan. And thanks so much for the lovely hadiah okay...

Bilalah nak rasa nasi minyak Ann nie????


Kak Ayu, kawan office Kin...

Businesswomen yang berjaya dowhhh... tak caya, tunggu blog dia nanti....

Yang baju oren tu, takyah kenalkan boleh, sila google sendirik....Muahahaha!!!



Sofea Natasya... Cutenya dia......



Lisa & Mohsein....

Lisa, terima kasih datang ya.

Terima kasih juga coz bagi hadiah buat Aries'sya dan Abang Long kak Kin..... Kesian Mohsein, Kin direct dia sampai sesat dibuatnya....

Ramai juga tetamu yang datang, Kin tak dapat berposing dengan mereka semua, bz sangat....

Kepada semua terima kasih sangat coz sudi datang ya...

Sorry sangat Kin tak dapat jemput semua, majlis nie cuma Majlis Menyambut Menantu.
Insyallah, kalo ada rezeki mana tahu Miss Jiejie atau Miss Elaine kahwin, Kin jemput semua ya.

Riuh Rendah


Ok, pagi tu kami ada Majlis Tahlil dan Doa selamat dulu.....


Nampak tu, pengantin pun duk join sekaki....



Around kul 1.30pm, Pengantin pun berarak....

Alhamdulillah cuaca tak panas.... Sangat berangin gitu...



Dari kiri CikWanie, Mummysya, Mommy Ros Dan Mama CT(mama Wanie)

Kin tak sempat nak upload pics banyak-banyak coz internet nie sangat slow....Sangat buat Kin baran okay....


Yang nie saper tak kenal kan.... Aries'sya dan miss Jiejie....



Ish!!! Apasal semua pics nie ada muka Mommy Ros....



Masa nie Kin Kidnap mama jap nak bergambor sama

Ishh!!! Apasal semua pics nie ada muka Mummysya nie....Muskil betul lah....

Hehehehe!!! I'm sowy.... Nie semua kebetulan jer... Mommy Ros lah nie, suka ambil pics dengan i... I pun suka ambil pics dengan Mommy Ros.... Muahahahaha!!!


Kan dah cakap......


Masa nie upacara dah selesai.... Tudung dah melayang.... Layan bergambor dengan sepupus plak...


Semua dah tukar uniform, masa nie Perantin baru balik dari sessi bergambor....

Memasing dah kepenatan..... Nampak tak Aries'sya tu, pakai panties jer...hehehehe!!!

Oh ye, Kin tak ada kesabaran nak upload pics banyak-banyak....

Kalo u olls nak tengok pics-pics yang lain, boleh terjah blog bloggers nie:
CintaWanie


p/s: lepas nie pics perantin plak ya...

Sehari Sebelum - Jumaat


Rasanya nie first time kot Kin rasa macam suasana berkampung....

Maklumlah dulu Kin kahwin pakai cathering, so tahu-tahu semua dah siap..... Tapi kali nie lain sikit, mama nak masak... So kenalah keje keras kan...

Mana taknya, Family mama Kin jauh datang dari JB nak memeriahkan lagi suasana.
Terima kasih banyak kat Pakcu, makcu, Mak ani, Nana, Along dan Hafiz coz sudi datang rumah dan banyak sangat tolong family Kin.

Mama Kin nie, bila adik beradik dia datang, aura masak dia lagi sentap dan menyentap...



Masa nie, petang dalam kul 6pm, rebus telur dulu untuk bunga paha....

Yang pakai t-shirt putih tu, Pak cu Kin, Pak cu nie ada ilmu kebal.... Kenapa tak caya????




Nampak tu, dia siap buat magic masukkan tangan dalam minyak panas...

Adoi!!! Kin tak tengok pun, larik jauh dah.. Nie Keje MrHazizul yang duk snap... Nama pun photographer kan....

Malam tu we olls mula dengan goreng ayam dan sediakan bahan-bahan untuk memasak nanti..




Yang kat sebelah Pak cu tu, isterinya... Kin panggil Mak cu... Makcu nie, kakak mama Kin. Kira atas mama.... Makcu nie kelakar tak hengat, tapi mata selalu stim macam nak tido....Hehehe!!
Hello!!! tahulah romantik tapi takkan masa masak pun nak romantik camgini....

Kalo Makcu nie blogger, habislah kena cerca kan kalo buat aksi macam nie.... hehehehe!!!



Anak-anak dara sibuk susun telur dan buat bunga rampai.... masa nie, proses packing cup cakes dan buahtangan untuk orang surau coz pagi-pagi esok ada majlis tahlil dan doa selamat dahulu...


Mama dan adik beradiknya....

Yang baju color purple tu, Kin panggil Mak ani. No berapa Kin lupa..... Masa nie diaorang tiga beradik tengah basuh ayam....

K
in buat apa ya masa nie, lupalah... tapi lepas basuh ayam Kin dan makcu potong perut nak masak lemak cili api dengan rebung....Nyam..nyam...sedap....

Kin tak sempat nak snap waktu mereka tido coz Kin dan MrHazizul tak tido rumah, kami tido kat Hotel Maluri yang sangat dekat dengan rumah...

Maklumlah rumah Kin kecil, kalo duduk hotel bolehlah kin gosok baju-baju yang nak pakai esok. tapi sampai hotel Kin terus tertido daaa.....


p/s:angan-angan konon...hehehe!!

Hutang Tertunggak


Yusran & Hanum



Oh ye... Kin berhutang entry nie.....


Majlis Menyambut Menantu Sabtu lalu....

Maklumlah baru-baru nie dikejutkan oleh entry nie.... Oh ye, entry ini akan dipublishkan selepas entry Menyambut Menantu selesai..... Biarpun bertahun, tetap Kin tunggu....

Insyallah, sekarang dalam proses upload pics.... file sungguh besaq, makan jam nak tunggu okay...


p/s: entry berpassword

Thursday, May 14, 2009

Urban Garage Bazaar


Nie Sticky Mode... Entry baru ada dibawah ya....


U olls suka shopping kan...


Apa kata kita pakat ramai-ramai bawak family ke Halaman Restoren Seri Melayu Jalan Conlay, Kuala Lumpur...

Bazaar ini akan bermula dari hari Jumaat hingga Ahad ini, 15-17 May 2009 dari jam 10am hingga 6pm...

For those yang ingin menyewa tapak, below is the info:

Rental: RM 240.00 for 3 whole days.
If you're interested please confirm by Thursday @ 12 noon
(cepat, boleh try call kalo ada rezeki)
Tents size: 10 x 10 (provided by Urban Garage)
Tables size: 3 x 6 (provided by Urban Garage)
Chairs: (provided by Urban Garage), if tak cukup, sila la bawak sendiri. :)
Spaces are limited. It will be a first come first serve basis.

Any further enquiries please contact Lisa @ 012 2258484 / Joe @ 016 9494302.
Lisa

We are doing a early birds promotions, whoever can confirm with me the soonest on your spot, you will be entitle to get 1 spot for FREE on the following weekend.

Apa lagi, shopping jangan tak shopping.... :)

Wednesday, May 13, 2009

Selamat Hari Lahir



Selamat hari lahir Miss Elaine aka Angah....

Semoga Panjang umur dan dimurahkan rezeki.......

Semoga dikurniakan jodoh secepat mungkin ya.....

14 May 2009, genap usia Miss Elaine 29tahun...

Semalam we olls sambut besday Miss Elaine secara sederhana memandangkan mereka semua baru sampai dari Kedah....

Memasing muka dah penat giler, Kin tak bgth sesiapa pun plan nak celebrate besday angah. Around 9pm, beli cake kat Secret Recipe Bukit Bintang, terus balik rumah siap-siap zass ke Kolek Cafe...

Masa tengah makan-makan, Kin keluarkan cake..... Kali nie cake fav Mama, Hazelnut Cheese Cake....Sedappp....




Muka budak yang Kin duk rindu semalaman....

Hehehehe!!! Kakak, mummy rindu arrr... Lain kali takmoh ikut nanny boleh???

Muahahahaha!! Kena ambil cuti lah nampaknya jaga Aries'sya...


p/s: alhamdulillah......

Kerana Diam...


Semalam lebih kurang pukul 3pm, Kin dikhabarkan satu berita...

Memandangkan kondisi Kin yang kurang sihat semalam, Kin tak terperanjat langsung dengan berita tersebut plus Kin pun terlalu rindukan Aries'sya...

Petang tu Kin sampai rumah dan terus zzzZZZZZ sampai pkul 9.30malam. Kebetulan petang tu MrHazizul ada perlawanan futsal di Ampang Sport Planet dan pulang jam 10malam.

Untuk pengetahuan u olls, ada satu blogger telah menggunakan pics berbentuk id dalam penulisannya dan memaparkan didalam blog beliau tanpa kebenaran Kin beserta penulisan berbentuk fitnah dan boleh menjatuhkan maruah seseorang...

Pada mulanya Kin rasakan yang benda nie tidak langsung menjejaskan reputasi Kin tapi apabila salah seorang teman mula menjelaskan apa yang patut Kin lakukan, akhirnya Kin mengambil keputusan untuk berbuat sesuatu.

Dalam kul 10.30malam, Kin menelefon adik ipar Kin, Natasha yang juga salah seorang peguam dan minta beliau memberi pandangan terhadap kes ini. Natasha menyuruh kin menelefon FIL kin.

Memandangkan FIL kin berpengaruh, Kin direferkan kepada peguam family mertua kin. Setelah mendapat khidmat nasihat beliau, Kin terus memberikan segala info dan rujukan blog tersebut dan beliau sudi menolong Kin dalam hal ini.

Nama pejabat peguam tersebut, ALAHAKONE & ASSOCIATES (Advocates & Solicitors).

Kin juga sudah merujuk kes ini ke Jabatan Undang-Undang dan Jabatan Sumber Manusia dan mereka amat berkerjasama.

Laporan polis akan Kin buat dalam masa terdekat ini......

Alhamdulillah, bila kita dilanda musibah, ramai yang sanggup menolong kita. Terima kasih bebanyak kat ko RIZZ coz sudi bagi Kin contact person di Bukit Aman dan Mr Vijay selaku penasihat undang-undang...

Ermmm... Bukanlah niat Kin nak memperbesarkan hal sebegini cuma, kekadang sesetengah manusia makin dibiarkan makin menjadi perangainya dan bebas menulis segala macam sehinggakan beliau sendiri lupa yang penulisannya berunsur fitnah....

ALLAH SWT tu maha kuasa, PASTI balasannya sampai cuma masa dan keadaan yang menentukannya....

Terima kasih bebanyak jugak pada Mommy Ros coz sudi menemani Kin dalam telefon coz dia tahu Kin rindukan Aries'sya semalam. dahlah MrHazizul takde main futsal.......

Terima kasih juga buat MrHazizul coz memberi isterinya perangsang dan kata semangat agar Kin.


Buat FIL kin, Ayah, terima kasih coz sudi membantu satu-satunya menantu perempuan ayah nie. Sory coz susahkan ayah... (FIL & MIL kin baca blog Kin hari-hari)..hehehehe!!! Malu i....

Ekceli Kin okay jer coz memang dah tahu perangai blogger nie, ibarat baling batu sembunyi tangan. Cuma kali nie, Kin tak mungkin akan bersabar kerana semakin hari beliau semakin lantang dengan penulisannya...

Pesanan buat beliau...

Maya, terima kasih banyak dan yang pasti kau tahu apa yang dah kau lakukan. Satu lagi, KAU bukan jenis serang orang kan, bagus!!!!

Tapi perlu di-ingatkan supaya lebih bijak dalam tindakan dan jangan sesekali melulu dalam penulisan kelak inilah padahnya....

Buat semua yang sudi tanya secara direct semalam, Kin hargai sangat... Sekurang-kurangnya Kin tak perlukan sebarang entry untuk mengukuhkan kepercayaan orang lain pada Kin...

Sebarang perkembangan mengenai kes ini TIDAK AKAN Kin ceritakan kerana Kin sudah berjanji dengan peguam tersebut untuk menyerahkan pada mereka bulat-bulat. lagipun Kin bukan jenis membuka pekung seseorang itu, cukuplah dengan tindakan kami sekeluarga...


p/s: Aries'sya pulang hari nie...

Tuesday, May 12, 2009

My Baby You....



Aries'sya dalam perjalanan ke Kedah sekarang...

Meninggalkan Mummy dan Daddy nya buat sehari dua...

Dan Kin masih lagi tak sihat....

Hopefully Aries'sya cepat balik ya sayang.....


p/s: banyaknya entry tertangguh, badan dah lembik dah...

Monday, May 11, 2009

Selamat Pengantin Baru....



Selamat Pengantin Baru.....

huhuhu!!! Kin adalah kelewatan menyiapkan entry coz demam dek kerana usaha gigih menjayakan Majlis Persandingan pihak kami...

Alhamdulillah.... Semuanya berjalan dengan lancar....

Jemputan terakhir datang kul 4.30pm....

Dan yang paling megembirakan, lauk pauk yang dimasak habis licin..Bagos!!!

Tuan rumah kena repeat masak untuk santapan sendiri..Hehehehe!!!

Jangan hairan kenapa Kin letak sekali pics Kak Piah nie, coz pics yang lain ada dalam camera MrHazizul... Nie pics cilok darik blog Miss Jiejie... Lagipun Kak Piah nie kan blogger famous jugak... Kenapa, tak percaya????

Insyallah, bila badan Kin dah okay, Kin cerita ya...

Buat masa nie Kin nak rehat, tapi kalo demam-demam waktu macam nie MrHazizul ajak pi shopping, boleh sihat cepat aper....!!!Muahahaha!!!!

Daddy, boleh arr kita pi shopping!!! sambil buat aksi manja guling-guling atas katil!!!! :)

Kepada semua yang datang, terima kasih banyak-banyak..... Kin dan family amatlah menghargainya....

Semoga perkahwinan ini dilindungi dan diberkati oleh ALLAH SWT.. Insyallah...


p/s: klinik kali ke 4

Friday, May 8, 2009

Cosmo World


Masa nie around 11.30am. memang sengaja we olls keluar awal coz petang nanti ada hal yg nak diselesaikan...



See, muka happy jer even baru bangun tido...

Oh ye, harga ticket kat sini masa kin pergi dalm RM85, dapat discount coz MrHazizul guna debit card visa Maybank...

tak berapa ingat berapa harga utk each adult dan kids.


See, suka giler....



Mummy pun happy gak coz dapat spent time dengan Aries'sya...




Oh!!! Kin sudah kepenatan... Masa untuk rehat dan berblog... Ceh!!!!


Dear, u take over ya....

Kin kat sini dalam masa 2jam. Kin dan MrHazizul tak pegi pun main game utk adults coz nanti kesiankan Aries'sya....


Walaupun ko tak main, ticket utk adult juga kena bayor utk masuk... Muahahaha!!! Kalo Miss Elaine & Miss Jiejie ada sekali, haruslah Kin belasah semua games kat sini....

Dari sini terus zass ke Mid Valley....


p/s: udahnya lewat jugak...

Krispy Kreme


Entry nie dah lama duk peram dalam draft.... Ter"forgot" masalahnya.....


Kejadian nie last week. Masa nie Kin dan MrHazizul nak bawak Aries'sya pi Cosmo World kat BTS.

Dalam perjalanan, Aries'sya tertido plak... Alahai!!! Masuk ker BTS, Kin terus ajak mrHazizul masuk Krispy Kreme nie...



Korang pernah masok tak????? Kecoh dulu masa mula-mula pembukaan kedai nie.

Ada yang sanggup tido 3 hari kat depan pintu kedai nie semata-mata nak dapatkan free 52 dozen donut percuma selama setahun...

Click sini



Konsepnya sama jugak macam Jco & Big Apple....



Since kami tak bfast lagi, kitaorg lepak dulu kat Krispy Kreme nie sementara menunggu Aries'sya bangun....

Doughnuts dia mmg lembut dan sedap. Cuma Kin tak tahan manis sangat...



Lepak kejap dalam 45mins Aries'sya pun bangun....

Perangai Aries'sya nie mmg tak boleh dikejut, biar dia bangun sendiri.. Kalo dikejutkan nanti maunya dia buat konsert free kat BTS nie...hehehehe!!!

Luckily dia cepat bangun, mood pun sangatlah baik...

Then we olls pun gerak ke Cosmo World tingkat 5....


p/s: tak mampu!!!