CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Saturday, May 30, 2009

Rezeki Mereka.....


Salam.....


Kin baru pulang dari rumah mertua...

Ohhhhh... penat giler sampai tertido...

Tapi Kin gigih jugak nak beritahu 2 berita gumbira....

Pertama...

Kakak Ipar Kin aka Kak Long sudah pregnant.... Muahahahaha!!! Bunting pelamin ko ya, macam Kin dulu... Sudah hampir 4minggu.... Alhamdulillah...

Hehehehe!!!!

Dan berita kedua......

Adik ipar Kin, adik MrHazizul juga sudah pregnant anak ke 2, kandungan hampir berusia 2 bulan.

Alhamdulillah..... Rezeki berganda.....


Tapi rezeki Kin masih belum lagi....

Sebenarnya Kin sedih sangat, sedih sebab Kin menanti berita itu untuk diri sendiri tapi....

Kin pasrah, cuma Kin akan terus berdoa agar berita itu milik Kin juga nanti....

11 comments:

Umi Ain said...

Salam Kin...

tahniah untuk kedua-dua berita.. memang rezeki mereka... Kin jgn putus asa.. Insya Allah rezeki Kin sekeluarga akan datang juga.. teruskan berusaha, doa dan tawakkal.. kita doakan rezeki tu sampai jugak kat Kin nanti.. Insya Allah..

mummysya said...

Salam Umi Ain

Thanks dear. TQ so muchhh...

lama kin tggu, bila dgr berita mcm nie buat kin sedih sgt.

Im happy for them tapi jauh disudut hati kin, mmg sedih sgt.

Insyallah Kin akan terus berusaha....

PuteriSatu said...

sama-sama kita doa ya kin...akak pun macam kin jugak... teringinkan adik untuk aqilah...tapi rezeki belum memihak pada akak... sesama kita usaha dan berdoa ye... dun frust2.... yang pasti... ada rezekinya..cuma belum masanya lagi...

mummysya said...

PuteriSatu
Kak, terima kasih sangat....

Masa dgr memula tak terasa sangat, lama2 bila tenung muka aries'sya terasa sangat down...

TQ kak, tq sangat coz bagi kin semangat...

Kita sama2 berdoa ya agar kita sesama mendapat rezeki dari ALLAH yg amat kin harapkan nie secepat mgkin...

:: HUSNA :: said...

dont give up...
tingkatkn usaha... dn terus berusaha...
hihi..

sabar kin..
insyaallah ade rezeki tu..
cuma lambat dgn cepat je...

efamairacorner said...

Salam Kin.. same la kite duk lam satu kapal.. hehe.. menanti berita gumbira tapi belum kunjung tibe.. efa pun duk menaruh harapan gak ni tuk dpt second baby tapi tu la belum ade rezeki.. dak kakak ni pun dah masuk 4 thn ha.. nak kate payah dulu kawin trus je bunting pelamin org kate.. td gi shoping jeles gile tgk baju baby yg comel2 cute2 tp leh pegang je la kalo nak beli pun nak pakaikan kat sape.. tnjk ngan hubby baju2 comel tu hubby senyum je.. InsyaAllah rezeki tuk kite akan dtg kin.. teruskan berusaha dan berdoa tuk dptkan keberkatan dari Nya..

yong ibu chem said...

sama lah dgn kita kin..tggu dan terus menunggu...moga ada rezeki buat kita semua...

Mummy Dasy said...

belum ada rezeki mana tau nnt dapat double...

Wahizah said...

Insyaallah, ada rezeki kin nnt. Janji kin berusaha dia akan makbur kan doa kin tu. Akk doa kan semoga kin cepat dpt no. 2 baby!

Puan Iza said...

Tak per kin, teruskan usaha anda...insyaallah adalah rezeki nak tambah anak tu :-)

mummysya said...

Husna
TQ dear. Kena tingkatkan usaha lebih nie...

hehehehe!!

Efamaira
tulah kan. Alhamdulillah, atleast kita ada jugak, yg belum punya rezeki tu lg sedih kan.

Yong
betul tu dear. Insyallah

Mummy dasy
hehehe!!! Lagi best, triple pun kira oraits apa....
hehehehe!!!

Wahizah
Thanks a lot kak.

Iza
TQ dear.