CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Wednesday, March 25, 2009

Pelik Tapi Benar


Kekadang pelik kan perangai manusia nie.

Bila kita berterus terang, kata menunjuk plak. Contoh kat dalam blog, kalo kita post entry beli barang kemas, beli rumah ker, beli kereta ker dituduhnya nak menayang... kalo tak tayang plak kata, auta lah, tu lah...

Post entry makan sesama family, kata berlagak. Kalo camtu ajaklah family makan kat mana-mana, then post dlm blog habis citer.

Walhal bukan guna duit dema pun, ada jer jalan nak sakit hati SENDIRI. Lepas tu bubuh komen meroyan macam orang dalam pantang kat blog orang, walhal DIRI SENDIRI yang kesepian kurang kasih sayang....

Bila kita bercerita, kata plak kita ada-adakan cerita. Kalo dapat tahu plak, habis dia pukul canang satu dunia kata orang nie cakap jer bukti takde. Walhal sukahati diri sendirilah nak cerita atau tidak, sibuk buat entry siap sindir lagi.

kekadang kesian orang macam nie, hidupnya penuh dengan DRAMA... Dia sendiri yang berdrama, lepas tu menangis... Kuarlah entry penuh dengan emosi lah, hadis lah, bait-bait cinta lah, kata-kata hikmah lah.... Pendek kata macam-macam....

Kin rasa hidup orang camnie kosong, tanpa arah. Agaknya kalo dia balik rumah, mesti tengok dinding dan lantai jer kan.....

Sebenarnya benda nie mmg jadi kat diri Kin sendiri, kekadang confius dengan orang macam nie. nak cakap salah, taknak cakap lagi serba salah dibuatnya...

Kata blog kita, sukahati kitalah nak cerita macam mana pun.....

Jap lagi adalah orang tu (diri sendiri tapi jelmaan kliwon) atau balaci dia komen. kesian!!!!

Pelik Tapi Benar....

20 comments:

Jade said...

buat tak tau jer.. depa ni jeles tgk Kin hidup bahagia..

ai said...

Mana??? Mana keliwon tu?? hihihi..

lantak le kin, ni blog kau..suke ati la. kalau ade org yg tak suke, jgn bukak + kebek blog org! abis criter..

cik wanie said...

akak selalu pesan pada wanie,
jgn fikirkan sgt,
sbb kalau kita ikutkan sgt hanjs tue,
kita pun akn jadi hanjs,
so wanie dgr ckp akk,
huk huk huk...

manusia nie x blh tgk kita senangkan akk,
apapun u are the best in my heart...

wanie sayang akk:)
SEFAMILY tau!!!!!

Me, Mrs Taj said...

jgn dilayan org mcm gini kak kin..buat bodoh je..dan yg plg penting jgn sekali2 kalah dgn depa!

mummysya said...

jade - selagi ada mereka kan...Kin mmg bahagia dengan family kin esp my parent. owhhhh!!! cintakan mereka sangatttt...

Ai - bukan kin suruh bukak pun, tapi spesis nie jenis ambil tahu hal orang, lagi lagi MAK JAN**.. Alamak!!!!

Wanie - Hanjs ker wanie. Ya ampun, akak ingat spesis nie manusia sebab dia guna nickname MANUSIA... Sian....

hehehehe!!!

kitaorg pun sayang awak dgn mama banyaakkkkk sgt okay...

Mrs Taj - Baek!!!. yakin boleh, MUMMYSYA Boleh!!!

irda said...

akak,bair je la diaorg tu nak kata apa.Biasa le,blog kita,suak hati la nak tulis pe kan?Selalunya org2 mcm2 tu,mmg pendengki yang amat sgt.Tak leh tgk org lain lebig dr dia.

Akak sabar yek!

Tijah said...

nok! org kalu ati mmg stok busuk berulat mmg centu. dah sejak azali dah tu...kenot du eniting maaaa...

penyelesaiannya??

ko tepek lagi gambar2 bahagia ko byk2. bagi dia senak lagi...hehehe

TuanPunyaBlog said...

aku sokong ape kate si tijah tu. tepek lagi...orang cenggitu kite takleh ngalah...

Saidatulnissa Aina Umairah said...

alah buat xtau jerk sudah... mmg ade manusia yg jenis cam nie..

Cik Ani said...

betul mummysya org macam tu semua memang berpenyakit, sakit hati. so ignore jer org camtu......

mummysya said...

irda - Akak tak kesah dik. tapi bila akak pikir2, kesian tengok hidup orang camgini. Konsep hidup yang sungguh carba marba...

Kesian dik, org nie kurang kasih sayang.....

Tijah - kalo haku tepek muka dia okay ker jah. Tapi aku taknak hits haku melethop coz muka dia, kesian plak nanti.... Haku taknak jadi dia jah, letak nama orang lain, terus hits dia naik mencanak-canak gitu...

TuanPunyaBlog - nanti kita bincangkan di meja bulat kalo nak buat strategi camgini...

Saidatul - Kin tak marah dia, cuma kesian. Ingat nk tolong tapi hanjs camgini mana boleh tolong kan....

kak ina kl said...

salam mummysya...adatlah tu kan..rambut sama hitam...(tapi ada jugak yang warna mat salleh celup)..hati lain-lain...pedulilah..

iena hamdi said...

kin.... memang sakit kan.. tensen kan.. akak pun tengah tensen problem yang sama macam kin.. cuma kes kita berbeza... tapi jenis orang yang sama... payah kan kin...

akak setuju kin kata org macam ni sebenarnyer kurang kasih sayang.... dia tak tahu nak luahkan kat sapa sebab tu dia dengki ngan kita kan...

memang tensen dgn perangai org macam ni.. tensennnnnn

kin sabar yer... macam akak tengah wat ni

Deqna said...

itu yg membuatkan kadang2 kita tak bebas utk menulis di dlm blog sendiri.. benci tau org2 camtu.. nak baca, baca jelah, tak suka jangan baca.. tapi sibuk nak tau pasal org

Zanna_MamaBatrice said...

tu arr.....mmg pelikkan kak kin.
ada jer yg x senang dgn kebahagian org lain.........
biaq pi dia ler kak kin....
dia gark yg makan hati nengok kebahagiaan idup kak kin and family....
jenis camtu......udah ler cemburu, bodoh sombong plak tu.....

lagipun........blog memasing kan
suka hati ler kan.......x suka jgn masuk.........emo plak di situ...

bravo ler mamasya.......

mummysya said...

Cik Ani - mmg nak ignore, tapi nak kasi dia UP sikit... Bagi dia matang, kekdahnya dia nie mmg tak matang, kesian anaknya....

Kak Ina KL - maybe sbb rambut dia takder color kot...Hehehehe!!!

Kak iena - Ya kak, dia nie mmg kurang kasih sayang. Laki dia nan ado kak. sian.

Baek!!! Kin akan ikut cakap akak, biaq pi dgn Mak Jan tu kan kak!!!!

Deqna - tu lah yang kin rasa. kekadang tak semua yg kita harus tepekkan. Kena jaga martabat org lain jika keadaan terpaksa merahsiakan...

Tapi yang nie, dia plak suruh org lain korek rahsia kita, macam kin tak tahu... tapi apa nak buat, mereka pernah memegang title "J" sesama dulu, nasib baik sorang dah selamat...Hehehehe!!!

Zana - yelah zana. Akak oker jer, cuma entry nie nak bagitahu betapa simpati nya akak dengan hidup dia. percayalah, tak lama lagi kuarlah entry berpassword plak....

Tu perangai orang takut... TAKUT kena LANGGAR kot!!!!

kakpiah said...

ceni je la kan..

kalo dia rasa apa yg ko blogkan umpama "siti di alam fantasi" apa yg dia saket sgt pon? kot yer pon meluat ngan ko,ngan penulisan ko.. simpan je dendiam dlm ati.. tak yah la gigih gi canang lak kt merata hala blog org... kenapa perlu sampai dia nak menyedarkan readers ko ? adakah kita pon perlu melakukan perkara yg sama? sedarkan readers dia plak?
yg dia pon plestik?

letih oke..

tak per kin..
beliau semakin mejerat diwi sendiwi *weh dia nyampah weh... kalo org eja ceni.. wakaka!* dulik!!!

apapon.. aku rasa dia terlalu menyintai diri mu la kin..

dalam diam ada sayang gitu konsepnyer..

muahaha!!!

adriea said...

Teringin sangat nak tau sape yg berhati itam tu kak ... bitau la sape kak... nak gak tawu.. nnt leh saye set bom nuclear kat tmpt duduk die kak... hik hik hik

syafinaz said...

eeee sape la yg gelabah sgt tu..lantak la kite nk tulis ape pun kan!wat bodos je kin..ape yang penting..kejasame! hehehee

liwaniel said...

pedulikan je org cam tu....dia dengki tgk kebahagiaan org lain tu...

sukahati la kita nak tulis ape pun kat blog sendiri kan...tak suka suka tak yah la baca..betul tak