CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Friday, March 20, 2009

Putus Sudah....


DEFINISI PERCERAIAN

Dari segi bahasa iaitu membuka ikatan,melepaskan ikatan,pembebasan dan seumpamanya. Dari segi syarak iaitu membuka ikatan perkahwinan dengan melafazkan perkataan talaq atau cerai atau seumpamanya.


Lebih lanjut lagi sila click sini from JAIS Online.


Ekceli malam semalam kin tengok kisah Kes Syariah kat tv 9.

Pasal kisah-kisah penceraian yang tertunggak, ada tu makan belas tahun. Lama betul kan. tapi semalam kisah pelakon Bell tu, yang bercerai guna sms tapi dia dah rujuk balik. Alhamdulillah.

Tapi yang buat Kin terpaku seketika, ada seorang wanita ni diceraikan melalui pos laju. Alahai, sedihnya dengar...

Kalo dulu Kin dengar orang cerai guna sms, sekarang pakai pos Laju plak... macam-macamkan.

Nasib-nasib kitalah, kalo kita tahu nasib kita macam nie, mahukah kita mulakan???....

kekadang rasa takut pun ada.....Yang penting, kita sentiasakan doakan yang terbaik buat diri sendiri, insyallah....


p/s: doakan yang terbaik selalu....

4 comments:

atty's said...

betui kin..doakan yg terbaik..ajal maut allah tentukan tp kita berusaha kpd yg lebih baik..

mummysya said...

atty's - yelah kan.... Kena banyakkan doa, lebihkan amal agar kita senantiasa dilindungi...

kakpiah said...

betul betul betul

kalo dah di takdirkan nk berpisah dan itu yg terbaik..
tawakal jer laa...


tak kira apa pon status diri kita..
yg penting maruah diri wajib di jaga...

mummysya said...

Kak piah - saper pun kita, maruah tu kan mmg kena jaga.

Takut beb kena rejam!!!!!