CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Monday, April 20, 2009

Aquaria


Sabtu lepas , Kin dan Kak Piah telah berjanji setia mau ke Aquaria, bukan Australia tau bersama anak-anak kami tanpa bimbingan suami tersayang... sebenarnya Kin sajer-sajer nak buat plan ajak Kak Piah ke Aquaria, tak sangka plak dia okay jer....

MrHazizul ada class dan MrTam, kalo korang nak tahu mana MrTam pegi, tanya sendiri kak Piah, bukan laki den pun nak citer kat sini...hehehehehe!!!!



Dimulakan dengan wajah-wajah anak-anak kami.....

meh kin kenalkan, dari kiri, saper tak kenal memang rugi, Cik Aries'sya aka Mummysya junior, ditengah pula hero kak Piah berkuasa BEN 10, abang namanya dan yang paling kiri dan sebijik mengikut perangai malu seperti ibunya, adalah si adik.

... seksa nak sebut perkataan malu tu, macam kena paksa ... hehehe!!!


Macam biasa kalo nak tahu nama-nama anak Kak Piah, sila rujuk blog dia. Entah bila nak updated pun Kin tak tahu, ataupun korang google lah sendiri ya.

Mana tau boleh jumpa....!!!




Oh ye, trip jalan-jalan ke Aquaria kali nie juga disertai oleh Nanny dan Atuk Aries'sya. kenalah bawak sekali kan, esok-esok kalao Aries'sya tanya jenis ikan-ikan, Nannny dan Atuk pasti dah hafal.....

hehehehe!!!! Ekceli tak beshlah kalo jalan-jalan tak bawak Nanny & Atuk, Aries'sya dan Mummy tak suka.....



Ada nampak apa-apa tak dari riak wajah anak-anak kami.... mereka gembira kah disini atau gembira bila dapat bersama????




Oh sesungguhnya jangan sesekali percaya pada gambar. Bukan kerja Nanny nak menyatukan mereka, cuma Nanny nak menjarakkan kedudukan antara mereka berdua.. hehehehe!!!

Ish!!!! tak baik duduk dekat-dekat tau......






Aries'sya bersama atuk, tertiba minah nie mintak dukung coz takut nampak ikan berjalan diatas kepalanya... hehehehe!!! Lawak lah ko Kak!!!



Akhirnya Kin dan Kak Piah pasrah, rupanya mereka gembira bersama, sambil berpegangan tangan dan bersenda loka bersama singer



See...see i told u olls already, Kin dan kak Piah bukan punca semua ini terjadi...

Niat kami baik, mahu membawa anak-anak mengenal ikan dengan lebih jelas lagi, tapi apakah daya kami....







kami mampu merancang, tuhan yang menentukan...

selain itu rupanya banyak aktiviti sihat yang dapat kami tontoni selain melayan kerenah anak-anak kami..ish!!! ish!!! takoot....

Aries'sya sangat happy, sampai tanya bila kita boleh jumpa abang lagi.....

Mummy hanya mampu mencebik dan berkata "next time no more pegang-pegang okay"...
hahahahahaha!!!!

Piah, lepas nie kita pi Sunway Lagoon plak, amacam ada bran!!!!


p/s: kerenah yang panjang

3 comments:

mamarempit said...

cerah mase depan....

Cik Wanie said...

wah wah wah,
bestnyer...

blh berbesan nie nanti si ariesya ngn anak kak piah...

wakakakakakakaka...

akak!!!!!!
nak ikut gak g sunway lagoon,
plzzzzz
(tetiba kannnn)

mummysya said...

mamarempit - cerah giler...

Wanie - hermmmm!!! kita bukak meja bulat nanti...