CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Friday, June 26, 2009

Astro


Citer nie takde gambar....


Hanya berbekalkan perasaan marah sajer....

Ok, kin sangat marah dengan Astro sekarang nie. Maksud Kin dengan vendor Astro. Ok, ingat tak citer nie. Kin dan MrHazizul memang nak pasang Astro yang ke-3 dalam rumah kami. Satu Astro untuk nanny, satu untuk MrHazizul dan satu lagi untuk Aries'sya.

Ahad lepas, Mama dah deal dengan satu vendor nak pasang on wednesday. Hari yang ditunggu tiba. Tunggu punya tunggu tak datang. Katanya tak sempat banyak pelanggan.

Ok, fine. Kita buat esok lah.

Kahmis, masih lagi tak datang. Katanya nak datang kul 6pm. Kul 7pm Kin call tanya katne, dia kata tengah pasang Astro rumah orang lain dulu. Maybe datang malam. Malam Kin tunggu tak datang.

Haaaa!!! Apa lagi, masa nie dah tak boleh sabar lagi. Kin call vendor tu, namanya Shamsul. Kata dia, dia dah pass semuanya kat cina yang nak pasang Astro nie, namanya Phang. Set decoder pun dah ambil. Kin pun call lah Mr.Phang nie, ada ker dia cakap yang dia masih tengah sibuk pasang Astro orang lain, banyak keje nak buat, tak tahu boleh datang kul berapa lagi.....

Cet!!! Kali nie Kin call terus Vendor punya manager, kasi hantam cukup-cukup.....

sakit betul hati kin. Lepas tu Mr Phang tu call kin tanya esok (Jumaat) kin ada rumah tak. Kin tak jawab langsung terus letak phone. Ko nak main-main kan, cakaplah betul-betul, ingat kita pasang Astro, bill percuma tiap-tiap bulan ker???

Kin terus call dengan Shamsul (Vendor) yang kin nak tahu, bila dan pukul berapa dia nak datang pasang sebenarnya...

Kalo susah sangat, CANCEL !!!! Habis cerita.... Sepantas kilat Shamsul minta izin call Kin semula dan set time dengan MrPhang akan pasang hari Jumaat, after 5.30pm.

Ok, kita tunggu kalo mungkir janji lagi tak nahas ko!!!!

Mau main-main ker???


p/s: jangan di-uji

5 comments:

Hezesuze said...

mmg kekadang vendor astro ni pangai cam kimak jerk...huh!

sabo jer le kin oiii...

iena hamdi said...

harus.. dia ingat kita ni tak der duit agaknyer...

[-suziey-] said...

kin, pls confirm kin join the gathering kan?

mummysya said...

Kak Suze
ha!!! amik ko astro.
mmg pon kak.....

iena
jahat kan!!!

Suziey
Insyallah jadik.

mummysya said...
This comment has been removed by the author.