CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Thursday, June 4, 2009

Mr SY Bukan SIY.....


Nie citer semalam petang ya.....

Around 3.30pm, someone call Kin from florist shop. Katanya nak hantar bunga....

BUNGA!!!! tahulah besday Kin around the corner, tapi siapakah gerangan itu.....



MrHazizul??????

No...No..No......

Kin immediate call MrHazizul dan tanya, katanya bukan dia yang hantar. Siap cakap, apasal plak i nak hantar, besday u lambat lagi....

See, kan Kin dah cakap. Bunga, Ferrero Rocher, dan pillow berbentuk love.

Message tu sungguh kurang enak didengar. Kalo belum kahwin okay lagi lah kan. Nie i dah beranak okay....

Sungguh kurang sesuai.

Kepada Mr SY.

Saperlah awak nie ya. Kalo pun awak suka saya sekalipun, silalah hormat saya yang sudah berumahtangga.

Jika awak orang yang saya kenal, apa motif awak buat saya macamnie.

Dan jika awak bukan yang saya kenal, macamana awak boleh tahu saya dan apa yang sebenarnya yang awak mahu.

Dan untuk pengetahuan awak, terima kasih ucapan hari lahir buat saya dan saya nak inform awak yang segala macam yang awak hantar, dah saya sedekahkan kepada kengkawan di unit saya.

Meriah diaorg makan coklat tu..... Dan pesanan kawan saya, lainkali hantar coklat tu lebih sikit dari bunga coz bunga tak boleh dimakan....

Dan yang paling penting kalo awak rasa, dengan bunga dan ucapan itu bisa meruntuhkan rumahtangga saya yang setahun jagung ini, awak silap. Alhamdulillah, saya mempunyai suami dan family yang sangat memahami.

Kalo dah tertulis takdir dan jodoh saya berakhir ditengah jalan bersama suami saya, mungkin itu sudah kehendaknya.

Saya dan suami hanya mampu merancang da berusaha menjadi yang terbaik dan segala yang bakal berlaku baik mahupun buruk adalah dari diri kami sendiri....


p/s: 6th June.... sudah 30....walawei!!!

16 comments:

atty's said...

selamat harijadi kin..semoga panjang umo & murah rejeki selalu..amin..

mummysya said...

salam Kak Ty,

tq in advance.
Besday Kin 6th June kak.....

Anyway, tq so mch!!!!

nestumrasberi said...

happy birthday
semoga dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yang sihat-sejahtera,
dipanjangkan usia, dimudahkan Allah segala urusan.. :)
birthday kin esok tapi akak ucapkan arini sebab esok adalah hari yang sangat bizissss

mummysyafie said...

kin, sapa kah gerangan orang tu. adoii..mesti kenalan lama tu kot kin .kalau idak, takkan dier tahu tarikh lahir kin

anyway..happy birthday kin. semoga sihat selalu disamping family terchenta.welcome to the club..ngeh..ngeh..dah masuk angka 3 kan

mummysya said...

nestumrasberi

Toche kak. yap, 2moro is the buzies day.....

Semoga ALLAH kabulkan doa kita semua juga ya kak.

Syafie
nak teka, tapi tak dpt nak kenal pasti.

banyak sangat!!!matiklah statement camgini kan...hehehehehe!!!

TQ, tapi angka 3 tu, it juz a number rits...

Muahahahaha!!! nak tenangkan diri sendiri sebenarnya....

firahadifa said...

wah... ade secret admire....


anyway.. Happy Birthday, Happy Birthday , Happy Birtday, Happy Birthday, Happy Birthday , Happy Birtday ,Happy Birthday, Happy Birthday , Happy Birtday to U......

mummysya said...

fira

Tq so muchhh....
tq......

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

huhuhu hope mr hazizul x pk yg bebukan ...glamer kin neh hehehe

mummysya said...

@nna
hehehehe!!! rezeki namanya tu dear.

Glamer kat rumah jer yang, tak glamer fasha sandha...

muahahahaha!!

lady D said...

aiyoooob...d secret admire la plak..hehehe...xpe suh dia kasi byk lagi hadiah pastu sedekah kat lady D k..hikhikhik...
anyway...HAPPY BIRTHDAY to U...

EraNaZeErA.. said...

HAPPY BESDAY TO YOU... - UCAPAN TUK BESOK NI.. HEHEH..

MOGA PANJANG UMUR DIMURAHKAN REZEKI, DIBERI ZURIAT LAGI... DAN BAHAGIA BERSAMA KUARGA TERCINTA HINGGA AKHIR HAYAT... AMIN AMIN AMIN....

psst... wah ada peminta tu...

mummysya said...

Lady D
tu lah, kalo dia sedekah coklat jer takpe...
kenyang kengkawan makan coklat...

Era
Terima kasih banyak....

insyallah. Amin...

peminat siapakah itu????

tasyanadia said...

kak sya epy beday...
smoge pnjg umo n dimurahkan rezeki..
moge sht slalu n senyum slalu

mummysya said...

tasya
thanks dear...
insyallah

danishahumaira said...

seronok ada secret admire ni he he he, tapi takut jugakkan kin, berhati-hati ye sbb sekarang ramai org yg psycho

mummysya said...

danishahumaira
betul tu kak. banyak yg giler dari yang betul...