CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Tuesday, June 16, 2009

RM300 bertukar RM3,100


Ya... Ya, tajuk tu betul.... Bukan tipu tapi kisah benar.


Well, ekceli Ahad petang Kin duk cakap dgn MrHazizul nak ajak pi kedai accessori. Nak carik satu dua barang. Ingat nak cari stereng lock yang okay sikit dan carpet kereta.

Sampai sana MrHazizul suruh Kin pasang DVD player dlm kereta untuk Aries'sya. Mula-mula Kin okay jer, tetiba bila fikir balik sangat membazir. kete tu untuk kegunaan kin bekerja dan menguruskan hal-hal sendirian berhad.

Most of the time, Kin akan guna our family car. So Kin cancel, takmoh membazir.....




Tetiba MrHazizul sudah berkenan dengan Monitor with DVD Receiver, jenama Kenwood. Harganya RM1980. MrHazizul tanya samada boleh ker kalo dia pasang dalam ketenya.

Haruslah Kin jawab okay kan, lgpun bukan duit Kin kenapa perlu menyibuk. Diamkan ajer.


Lepas tu cina kedai tu sudah kasi panas suruh tukar speaker....

Walawei!!!!! Dia siap calculate kasi package semua sekali RM3,100. Kin hanya mampu berdiam sementara MrHazizul sedang bersemangat dengan receiver dan sound system baru....


Wah!!! dah macam disko kete MrHazizul. Dentam dentum tak hengat.

Akhirnya apa yang kin beli diberi secara percuma... Muahahaha!!! Pandai ko kan, barang kin cuma RM50 jer, siap tulis FOC dalam resit.....

Kin pasrah jer lah, lagipun Kin bukan pengemar benda nie semua, cukup dan bersyukurlah dengan apa yang ada...

Konsep sedar diri sebenarnya...Hehehehehe!!!

oh ye!!! sejak ada DVD receiver dan sound system baru nie, MrHazizul dan Aries'sya lebih suka duduk didalam kereta berbanding didalam rumah....

Mau dihantar bantal dan tilam kah?????


p/s: hehehehe!!! suka ko kan!!!

5 comments:

Ceera said...

hahahahaha

lelaki kak, biasa la..

rillys said...

kalau lagi lama dipanaskan dengan benda2 lain plak...

*syafinaz*me,my self and i... said...

heheee..lawakla..lelaki mmg camtu kan kin!hubby sya pun same gak.

mase zmn bujang2 dulu ade je accesories nk di tambah.tapi sejak kawen ni..hahaaa tak dapek leee..
kereta mu kereta ku jua!so kalo nak buat ape2 kt keta tu kene discuss dulu.dan biasenye si isteri yg menang!wahahahaaa...

lady D said...

renovate terus kete tue jd katil ...hehehe

mummysya said...

Ceera
mcm tak sayang duit tu kan....

hehehehehe!!!

rillys
rasanya dah sangat panas tu....

syafinaz
kuasa wanita kan.....

lady D
akan difikirkan nanti.