CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Tuesday, June 2, 2009

Dulu Kin, Kini Aries'sya


Mama kata setiap anak yang lahir tu membawa rezeki.


Aries'sya memanglah rezeki kami yang tidak terhingga nilainya. Sejak Aries'sya lahir, bisness MrHazizul semakin berkembang. Insyallah.

Alhamdulillah, apa yang kami hajati pasti akan tercapai, cuma lambat atau cepat sahaja.

Bukan sahaja rezeki Aries'sya, Mummy dan Daddy nya juga sering merasa tempiasnya...

Kalo nak ikutkan zaman Kin dahulu, sungguh berbeza berbanding waktu Aries'sya sekarang. Tapi Kin bersyukur, walaupun kin bukan dari keluarga yang serba mewah, Papa dan Mama mampu membesarkan kami adik beradik sehingga kami selesa seperti sekarang.

Teringat zaman Kin dan adik beradik kecil dahulu, mama kata gaji papa hanya RM180. Menyewa lagi, nak belanja dapur dan bayar bil sebagainya.

Berkat kesabaran papa bekerja sebagai pemandu di jabatan Kerajaan, kami dibesarkan dengan penuh kasih sayang walaupun tidak mewah wang ringgit.

Masa tu, mama ambil upah buat kueh sebagainya. Walaupun kami dibesarkan dengan serba sederhana, Papa dan mama tetap utamakan keperluan kami. Kin masih ingat, tiap kali persembahan TATU di stadium merdeka, kami adik beradik tidak pernah ketinggalan untuk menonton bersama.

Masa tu papa hanya memiliki sebiji motor jipang. Papa terpaksa menghantar mama dahulu dan di-ikuti kami 3 beradik termasuk arwah. Masa tu Miss Jiejie belum keluar lagi. Walaupun tidak punya kereta, papa tetap membawa kami tiga beradik walaupun terpaksa berulang alik.

Bila kenang kembali saat itu, terasa sungguh syahdu. Papa tak pernah pukul kami, walaupun kami salah. Papa lebih selesa menegur dan menasihatkan berbanding Mama yang sungguh garang... Muahahaha!!!

Percayalah, Mama Kin sangat garang. Mama jenis yang tidak muakan perangai anak-anaknya. Papa pula seorang yang sangat sabar dan penyayang.

Tapi semua itu sememangnya sudah bertukar kini. Papa adalah sangat menakutkan dan mama sangat sabar dan tenang. Itulah sebabnya kami lebih selesa bercerita dengan mama kalo ada masalah apa sekali pun termasuk masalah cinta.... Papa adalah banker kami masa tu...hehehe!!

Oh ye, Mama dan Kin pernah bercinta dengan lelaki yang mempunyai nama yang sama. Mama ingatkan nama tu!!! Hehehehe!!!

Kami adik beradik tak pernah berpisah dan papa tidak suka kami kemana-mana tanpanya. Makan atau tidak, Papa lebih suka kami bersama.

Tulah sebabnya Kin nie mudah nangis dulu. Teringat waktu induction bank negara. Kin sangat sedih coz sejak lahir itulah first time Kin berjauhan dengan family. Sungguh mengadakan kan, umur dah 25tahun, tapi masih nangis-nangis...

Kin tak peduliklah orang nak kata apa pun, coz kin mmg bukan jenis yang berjauhan dengan family. Bak kata jiran-jiran kin, kitaorang satu family macam belangkas, kalo kuar sorang semua kuar sekali.... hehehehe!!!

Tapi yang buat Kin bangga sangat, didikan dan kasih sayang mama papa buat kami akrab walaupun sudah berkahwin.

Kami masih suka keluar dan makan bersama. Sampaikan MrHazizul pun dah terikut sama. Tiap kali makan, mesti ajak semua sekali, katanya kalo kami berdua jer tak besh, ramai-ramai happening sikit.

Alahamdulillah, sampai kehari ini kami masih lagi bersama. Apa-apapun masalah, kami hadapi bersama dan sepakat.

Kalo boleh, Kin nak didik anak-anak Kin macamana Papa dan Mama didik kami adik beradik. Kasih sayang perlu diutamakan. Wang ringgit tidak dapat membeli kasih sayang itu.

Ish!!! apasal tetiba plak terpanjang entry nie.

Sebenarnya Kin nak cerita pasal nie. Pasal Bling-Bling..... hehehehe!!!


Kenal minah gedik nie kan???




Nie hadiah besday yang tertunggak. Benda nie bukan boleh beli tiap-tiap tahun, beli bila mampu sajer.


Kalo ikutkan Kin nie bukan pencinta atau pengumpul barang kemas nie... Sangatlah bukan Kin, ada takde set batal air sembahayang masa kahwin dulu adalah. Untuk menambah koleksi, adalah sangat jauh keinginan itu...

Kin dan MrHazizul belikan Aries'sya nie pun sebab dia gegurl kan. Nampak sweet sikit!!!!

Oh ye, harga emas adalah terlampau mahal meng-gila. Mahal sehingga boleh bergaduh dibuatnya.

Orang kata, emas nie pelaburan yang bagus!!! Betul ke???


11 comments:

zai@umiaiman said...

sama la kiter kin bukan pengumpul emas sejati.. barng kawin dulu pun ms raya atau gi kenduri jer pakai..
...............................

tengkiu kin n3 kan kasih syg family ni, ini akan terus mengingatkan kiter kat family kiter.kasih syg ibu ayah , adik beradik tiada galang gantinyer kan..

mummysya said...

Zai
samalah kita kan....

Pengalaman dulu benar-benar mengajar kita erti kasih sayang.

Kin hanya berkongsi.

alfa juliet said...

patut kin ramai follower..rajin bangat menlis..chaiyok2...memang best dpt family mcm belangkas

Cik Pah said...

cite pasal tatu tuh..teringat dulu dulu slalu gi tgk.. suker time budak kecik bawak motor.. kagum sungguh.. tapi tatu skang nih dah tak best macma dulu lagi lah..

:: HUSNA :: said...

mulut ariesya yg tak tahan tu... hihi..
comelnye ariesya pakai tudung...

rillys said...

aduhai...so sweet ;) bertuah ur lil girl dpt parents like u...

Mamamanja said...

comel aries'sya pakai tudung
emas skang baper erk kin??

☆ lieya latif ☆ said...

kin, bile lieya bace kisah kin nie..terharu lieya tau....mmg betul tu, yg penting bile kite dah senang, org yg menyara kite dulu jgn dilupakan .....

mmg bagus beli emas ni, dan mmg betul ia satu pelaburan tapi skrang harga emas mahal laaa, lieya baru beli subang tuk mia n mija, sepasang tu pun dah cecah seratus lebih...dulu bawah seratus jek.....ehem2 cantik bling aries'sya

miEJa271008 said...

hye kak sya...i'm new here...tapi selalu tgk blog kak sya melalui kak nana a.k.a kak ipar saya....suke bace post2 kak sya...kwl free tgk r blog sya ek...heheheh...promote plak..mieja4eva.blogspot...

mummysya said...

alfa
kin nie suka bercerita. mulut nie duk pot pet jer....
menulis tu sebahagian dari hobby gak.

Che Pah
dah lama giler tak pegi....

Husna
Mummynya pun tak guna lagi. Bau kedai tu dari Kak Ayu Boutique...

rillys
minah tu gedik. Kin yg untung dpt family mcm nie...

mamamanja
sangat mahal mama, RM122. Sekian.

lieya
adoi!!! sgt mahal skg. mau pengsan kin dibuatnya.

mieya
TQ dear. pasti terjah ya.

miEJa271008 said...

kak sya terjah blog yg ade 13 post 2 ek...jdi followers kat c2...heheheh