CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Friday, June 19, 2009

Quality Time


Semalam petang Aries'sya call Kin.


"Mummy, kakak nak main bicycle kat Playground boleh. Mummy baliklah cepat" !!!!

Sharp 5.30pm Kin zass balik rumah. Before tat dah siap-siap sms MrHazizul awal-awal suruh keluar office sharp coz nak bawak Aries'sya keluar.


Sampai rumah, tengok MrHazizul dah sampai dulu..... Aries'sya pown dah siap nak ke Playground.
Kami ke Taman Rekreasi @ PGRM....


Suka Aries'sya....


Kin suka ke sini berbanding Taman Tasik Permaisuri coz kat sana penuh sangat. Ramai sampai tak cukup tempat... Kat sini okay, maybe tak ramai yang tahu kot.....

Oh ye, dah beberapa hari Aries'sya pegi kesini dengan MrHazizul sajer coz Kin balik lewat, kali nie Aries'sya siap sound Kin

"kesian kakak pegi playground takde mummy"...

Muahahaha!!!! Sedey okay..... Mana boleh tahan dengar anak cakap macam tu, sangat mendalam hirisan nya.....

Macamana ya, ada ibu yang bekerja, lepas keje ambil anak, bawak anak pi playground, balik mandikan anak, masak bagi suami dan anak makan.

Beratkan tugas seorang ibu nie... Mana nak kejar ambil anak kat sekolah lagi, masak, basuh baju.... pendek kata macam-macamlah....
Agaknya Kin mampu tak buat semua itu....

Insyallah, tak mustahil kan. Kalo dah pindah esok, bila dah tak tinggal dengan Mama Papa, kena tanggung semuanya sendiri. Kalo mak ayah kita boleh buat, takkan Kita tak boleh kot.......


Tepuk dada tanya selera.


p/s: Yakin boleh beb!!!

5 comments:

matabulat (lat) said...

pengorbanan se org ibu tiada tolok banding nya....(walaupun lom ade pengalaman mnjadi ibu...huhu)tpi dpt merasakn nya

mama-syira said...

kalau dah namanya ibu/mama/mak/mummy, penat2 pun sanggup buat padahal badan dah tak larat. skrg ni pun dok ngan mak boleh tolong. kalo dok sendiri nant, camne lah kan kin? terkangkang2 kita agaknya. itu pentingnya suami kena ringan tulang.

danishahumaira said...

yg penting bila dah dok sendiri husband and kita kena bekerjasama itu la pengalaman lynn bila dok sendiri lepas kawin selama 7 thn ni, so mr hazizul kena rajin2 tolong kin k

Hezesuze said...

itu baru anak sorang kin oiii....wlpon letih tp bila tgok kaletah anak2..kite sonok sgt2 kan??kann??!!

a ah yek..camner ler kalo x duk ngan mak bapak kita kan...

p/s sis pun duk ngan ibu mertua..hehe

rillys said...

anak kalau dah besar sket mmg pandai minta masa kita...hehehee