CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Monday, August 24, 2009

Klinik Kassim


Dari Hospital Selayang, Kin ke Klinik Kassim, dkt Bandar Tun Razak. Klinik duduknya bawah flat Sri Kota. Famous jugak nie....

Ingat tak entry nie...

Makin melarat plak gatal-gatal kat jari-jari Aries'sya dan makin banyak plak yg tumbuh kecik2....

Risau dibuatnya... kalo ikutkan Aries'sya mmg ada Eczema, tapi tak sangka plak jadik mcm nie...



Yang lelaki nie sepupu Kin, kiranya pangkat bapak sedara Aries'sya... bukan main lagi minah nie ada kawan, macam nak terlungkup klinik nie, punyalah suka dia main....


Klinik nie memang tak serupa Klinik, macam stor. Biasanya orang ramai, setakat ko datang pagi, then mesti kena ambil no dulu.

Breakfast then sempat pegi pasar, then kalo ko datang balik belum tentu no giliran ko sampai... contohlah tu...


tapi nasib baik masa nie tak ramai. klinik nie pelik sikit, lepas dia panggil no giliran ko, ko kena duduk dulu dalam bilik kecik yg penuh ubat nie dulu...

Sementara patient kat bilik sebelah masih dalam rawatan, ko kena tggulah dalam bilik kecik yg penuh dengan muatan nie.....


Ha!!! Yang langsir biru tu, pintu menuju ke Bilik doctor..hehehe!!! Memacam stail lah plak...

Tapi Doktor kassim adalah terbaikkkk!!! Dia promise dalam masa 48jam ko sapu, gerenti elok punya. Doctor plak sangat lemah lembut dan explanation yang bagussss!!!

Alhamdulillah, memang elok. Lupa plak nak snap semalam. Rupannya Aries'sya allergic telur. Dia memang suka makan telur, esp yang putihnya... Muahahahaha!!!


p/s:makan telu putih boleh gemok!!!

15 comments:

cendawanintim said...

ye laaa, nampak macam pelik sket klinik tuh..

papepon, moga ariesya cepat sembuh...

salam ramadhan buat kin sefamili.

Wahizah said...

cian nya si tomel ni kan..mcm akk gak..if salah mkn kuar gatal2 mcm si tomel tu tau..sampai lah ketua ni..mainly seafood..tapi akk ni memang PANTANG tau...ahhhh...PANTANG JUMPA mesti mkn punya..gatal belakang kira hehehehe..

mEiZ SHA said...

ciannyer ye..:)
pasni x leh mam telur lg da ye..
cepat baek k sayang..:)

rasp said...

klinik nampak pelik
tapi doktor superb ek sis....
syukur dia dah ok...

Kaseh said...

ala kesian..dah la ariesya suka mkn telur..ingt lagi entry dia mkn telur separuh masak tuh..kena kutuk ngn mummy dia mulut busuk nati.hehe kiut je..tapi skang da kena pantang telur da..cian dia..

lady D said...

alolo kesiannya si kecik tue...

mummysyafie said...

abang pun selalu kena alergic gini. nor selalu bawak specialist kat kajang je. ubat dier so far mmg mujarab. sapu je 2-3 terus hilang.

tapi ada gak orang kater pakai sabung eumora pun ok. tapi kiter x penah lagi cuba sabun tu

Mama Qaseh said...

Ooo mkn telur pn kalu allergic blh jd cmtue yea kin..same laa Qaseh pn suka telur jga n kulit dia pn sensitif tp sya tk perasan kalu dia ada alah mkn apa2..nk kna alert gak nie kan..
Thanks 4 the info..
Mga Aries'sya cpt baik yea cayang..

mamaadam said...

wahaha peliknye doc tu..klinik pun pelik..tapi yang penting rawatannya terbaik!!! harap2 ariesya cepat baik ok!

J@J@ / Bini The Rock said...

keh3....

Klinik uzur nampak kan??
tp ubat2 nye mujarab....

takpe lah..janji cepat baik..

Y@ZeD@ said...

alhamdulillah ariesya dah baik ekk..!! bagus tul klinik misteri tuhh!! hikhikk

kin, makan telur banyak2 leh buat tetek jadik besor tau!! hihihii..

:)

eedany said...

ala...ciannya dia.

anak buah kita alergik udang. makan udang jer, mulut kembang semangkuk! hehe

semoga cepat sembuh ariesya.

:)

mummysya said...

cen
Tq dear...
Selamat berpuasa juga.

Wahizah
pantang jumpa ya kak!! hehehehe!

mEIZ
baik, tq dear...

rasp
yelah sis, luckily ubat tu mujarabat!!!

kaseh
masih ingatkah lagi...muahahahaha!!!

Lady
:(


mummysyafie
specialist yg mana satu tu nor?

Mama Qaseh
bergantung jugak kekadang.. Aries'sya banyak jugak yg dia takleh makan, tp kekadang dia bedal gak...
hehehehehe

mamadam
tq dear..

jaja
a'ah. alhamdulillah, dh ok sikit

Y@zed@
muahahahaha...
tengah fikir nie, nak makan ker tak?

eedany
yer ker, sian dia.

TQ dear, now dh semakin heal...

Drama Mama said...

get well dear. kesiaaan sangat, budak2 kalau eczema memang susah sikit yer, kesian...

Cath J said...

yer ke makan putih telur boleh gemok??? >_<

I ingat kan yg kuning tu... T_T