CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Google
 

Monday, August 31, 2009

Masak Petang Jumaat


Ha!!! Korang ingat malam Jumaat jer berguna yer, petang Jumaat pon sangat valuable tau!!!


Petang memasak untuk berbuka...


Kin buat Popiah goreng inti daging, shedapppppppppppp...


Cili besar, bawang putih, asam limau, sos cili, gula & garam....


Bahan-bahan diatas untuk kuah Popiah


Popiah air tangan Mummysya


Ayam masak sambal

Tempoyak Daun kayu.... shedappppppp!!!


Kari ikan...

See, hanya dengan jangkamasa 2jam berperang didapur maka juadah berbuka puasa dapat dihidangkan dengan cemerlang jayanya...

Ada sesiapa nak jemput Kin jadi Chef undangan segmen berbuka bersama artis :)

Muahahahahaha!!! Alah, jealous lah tuh kan!!!

Silalah sekali sekala bagi chance akak perasan hott sikit!...



p/s:jam jam tu jugak

10 comments:

arapink said...

aduhhh...sedapnya menu kak kin ni. terasa lambat pulak masa berjalan...hahahah

Dj Epoi said...

Nak tanya cikit.....
Tempoyak daun kayu?

Daun apa eik?
Bikin Perut Gua sentap siut!!

Kaseh said...

tu la pasal... nampak tempoyak daun kayu tu tersentap jap...sedap tu kalau makan ngan nasi panas...mueheh..sempat eh kin masak2..

~mama danish~ said...

wah sedapnyer lauk! meleleh dah ayaq liur nih....

Zareda Norman said...

kin

Nikmat kan masak sendiri.. happy kalau family kita makan dengan masakan air tangan kita. Kak zar pun hari hari bersilat kat dapur, penat pun hati senang.. tak apa.. adalah ganjarannya nanti

momguess said...

kin..
ader tak yg sakit perut lps mkn nie????
muakakakakak

Cath J said...

Mak oiiii...sodap gilossss... ni!!!

mummysya said...

arapink
shedapppp....
hehehehe, semakin hr semakin lambat plak kan!!!
muahahaha

DJ Epoi
memacam daun ada, jenuh kin nak copy resepi kat sini.
mehlah, sekali sekala berbuka kat rumah kin nie...

kaseh
sempat dear, tapi lintang pukang lah kan....

mama danish
:), kalo tak kuat iman nie, maunya terbuka dgn sendirinya...

Zareda
tulah kak, kin nie bukannya kuat sgt pon, bila dh terlalu aktif, badan jadik sakit dibuatnya. somput pun dtglah...

momguess
buek maso nie semuanya maintain chantek dan handsome lagi...
muahahahaha

cath J
rupa jer baru, shedap belum tentu dear. Tp kalo setakat makan dgn family jer, mmg lazatttttttttt

danishahumaira said...

ala tempoyak daun kayu my favourite le kin, senang ke nak cai pelbagai daun kayu tu, ajar sikit boleh

Softtouch [Hanim] said...

amboinya byknya makanan kin..meriah..rajin....sedap plak tu...